„Konzervatív” becslések 10 évre teszik a hiperbitcoinizáció elérését

-

A hiperbitcoinizáció elérése „nagy valószínűséggel” egy évtized – mondja Dan Held, a Kraken növekedési vezetője, akinek előrejelzését mások is megerősítik.
A bitcoin mindössze 10 évre lehet attól, hogy tömegesen elfogadják, és bekövetkezzen a „hiperbitcoinizáció” néven ismert eseményt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt állítják a Miamiban zajló Bitcoin 2021 konferencia résztvevői, akik június 4-én meglepően optimista jóslatokkal álltak elő a hiperbitcoinizáció bekövetkezéséről.

2031-re elszámolási egység lehet a bitcoin

A konferencián felszólalva Saifedean Ammous, a Bitcoin Standard szerzője, Parker Lewis, az Unchained Capital üzletfejlesztési vezetője, valamint Dan Held, a Kraken növekedési vezetője adták meg jóslataikat arról, hogy a bitcoin mikor veszi át a globális pénzügyi stafétát.
„Azt mondanám, egy évtized” – kezdte Lewis.

„A bitcoin történelmi elfogadottsága, valamint a Fed által kinyomtatott pénz mennyisége alapján úgy gondolom, konzervatív lenne azt mondani, hogy 10 év, mire a bitcoin elszámolási egységgé válhat.”

Ehhez arra lenne szükség, hogy a Bitcoin-hálózat új felhasználók milliárdjait vonja be 2031-ig, de ahogy azt a testület megjegyezte, a globális elfogadás eredményként 2011 óta több százmillió felhasználó csatlakozott.

„Kicsit konzervatívabb leszek, mint Parker, és azt mondom, hogy talán 15-16 év – szóval még négy felezési ciklus” – folytatta Ammous.

Ammous álláspontja megegyezik PlanB – a „Stock to Flow” modell alkotójának – véleményével, aki korábban azt jósolta, hogy néhány felezési ciklus után lehetetlenné válhat a bitcoin árának mérése dollárban.
Ennek oka, hogy a bitcoin dollárban kifejezett növekedési potenciálja végtelen, mivel a dollár nem rendelkezik alsó határértékkel.

A hiperbitcoinizáció „valószínűtlen” 2026-ig, de lehetséges

„Azt mondanám, hogy a hiperbitcoinizáció elérése legalább egy évtized lenne, ez azonban konzervatív becslés” – összegezte Held.

Ha lesz egy olyan piaci esemény, ahol a fiat devizák gyors leértékelődése következik be, akkor a bitcoin felpörög, és akár az egymillió dollárt is megközelítheti – ez egy szuperciklus-jellegű pillanat lenne, és ezesetben sokkal hamarabb – talán öt-hat éven belül – is elérhetjük.

Ez azonban nagyon valószínűtlen kimenetel. Azt hiszem lehetséges, de valószínűleg nem fog megtörténni.

A „Stock to Flow” modell szerint a jelenlegi felezési ciklusban a BTC/USD átlagos ára 100.000 és 288.000 dollár között tetőzhet, a felhasznált modell típusától függően. (S2F vagy S2FX)
Egyelőre PlanB nem törődött a közelmúltbeli visszaeséssel, amely a bitcoin értékének 50%-át lemosta a 64.500 dolláros csúcsról.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!