A legnagyobb orosz bankok elmondták, ők miért is nem kedvelik a kriptopénzeket.

Tették ezt annak apropóján, hogy a Tinkoff ügyvezetője nemrég nyilvánosan is elmondta, a központi bank nem engedi, hogy kriptós szolgáltatásokat nyújtsanak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Sberbank és a VTB, a föderáció két legnagyobb pénzintézete a közeljövőben egyáltalán nem tervezi, hogy nyit a kriptoipar felé.

Mindkét cég vezetője úgy véli, a kriptó nem valódi pénz, és túlságosan kockázatos eszköz.

Herman Gref, a Sberbank ügyvezetője úgy fogalmazott, a BTC valószínűleg a legrizikósabb eszközosztály, a részvénypiac mellett. Egy helyi tévének készült riportban a bankbetéteket nevezte meg, mint biztonságos befektetési formát.

„A bankbetét az egyik legmegbízhatóbb befektetési lehetőség. 100%-os biztonságot nyújthat, de sajnos nagyon kicsi a hozama.”

Andrej Kostin, a VTB vezetője ennél negatívabban vélekedik, szerinte a kriptó nem is igazi pénz. A Bloombergnek adott interjújában is megerősítette ezt a nézetét.

„Nem szeretjük a bitcoint. Szerintünk olyan, mint a hamis pénz. Valahol valaki kibányássza, aztán meg használja.”

Kostin szerint a jegybanki digitális pénzek el fogják tüntetni a kriptókat, de megérti, hogy a kereskedelmi bankokat aggaszthatja a központi bankok, és kifejezetten a Bank of Russia túl nagy befolyása a pénzre.

„A bankok aggódnak, hogy a jegybank kiüti őket az üzletből. Szerintem meg fogjuk találni a megoldást, hogy megtartsuk az ügyfeleinket, miközben egy központi banki pénzt kezelünk.”

Nem meglepő módon a „magánkibocsátású” kriptopénzek ügyében mindkét ügyvezető véleménye hasonló az orosz kormányzatéhoz. Mindkét bank esetében nagy részvényesnek számít az állam.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A napokban a Tinkoff neobank vezetője, Oliver Hughes mondta el nyilvánosan, az ügyfeleik növekvő igénye ellenére sem tudnak kriptós szolgáltatásokat nyújtani, mert a Bank of Russia nem engedi.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!