Hogyan kereskedj, ha éppen a szakadék szélén táncol az árfolyam?

-


(Szerkesztőségünk válasza, hogy sehogy. De vannak, akik szerint így is lehet nyereséget elérni.)


A medvék a bitcoin árfolyamát a jelenlegi sáv legalsó fokára szorították, de a hozzáértő kereskedők még mindig szép profitot termelhetnek az Iron Condor opciós stratégián keresztül.
Az elmúlt 29 napban a BTC árfolyama 31 000 és 36 000 dollár között mozgott, mivel a közelmúltbeli kínai tilalom és a Grayscale GBTC 1,4 milliárd dolláros zárolásának a feloldása továbbra is nyomást gyakorol a piacokra.
A kínai kormány egy sor intézkedést vezetett be a kriptopénz bányászat és kereskedés visszaszorítására, elrendelve egyes műveletek azonnali leállítását és utasítva a helyi bankokat, hogy fagyasszák be az iparágban érintett szervezetek bankszámláit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eközben a 21 milliárd dolláros vagyonkezelői alap, a Grayscale és a GBTC értékpapírja nehéz időszak elé néz, mivel az intézményi befektetők 6 hónapos zárolása véget ér, ami 1,4 milliárd dolláros potenciális eladást eredményezhet. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kezelt 654 000 BTC nem fog a piacon mozogni.
Ezen tényezők következtében a BTC árfolyama hónapok óta egy tartományban ragadt, és úgy tűnik, hogy a kereskedők általában a kezükön ülnek, amíg nem tisztázódik az egész helyzet.
Míg a kereskedők jártasak a határidős szerződések használatában, a legtöbben nincsenek tisztában a további eszközökkel, amelyekkel maximalizálhatják a nyereségüket.
Ez különösen igaz akkor, amikor a piacok oldalaznak, és ez tökéletes forgatókönyvet teremt az opciók kereskedéséhez.
Például olyan opciós stratégiát lehet kialakítani, amely akkor is maximalizálja a nyereséget, amikor nincs nagy ármozgás.
A vételi és eladási opciók használatával a kereskedő olyan stratégiákat hozhat létre, amelyek nyereséget generálnak az oldalazó piacokon. Ezek bikás és medvés körülmények között is használhatók, és a legtöbb származtatott tőzsde opciós szolgáltatásokat is kínál.

Az Iron Condor stratégia a szűk tartományt részesíti előnyben.

Az Iron Condor egy semleges stratégia, amely egy 32 000 dolláros eladási opció eladásából áll, hogy pozitív kitettséget hozzon létre a bitcoinban, miközben egyidejűleg elad egy 34 000 dolláros vételi opciót, hogy csökkentse az e szint feletti nyereséget.
Ezeket a kereskedéseket a bitcoin 31 750 dolláros árából modelleztük, és ez a kereskedés augusztus 27-i lejáratot (40 nap) használ.

Forrás: Deribit

Két pozícióra van szükség a 28 000 $ alatti esetleges árzuhanásoktól vagy a 38 000 $ feletti bitcoin felértékelődéstől való védekezéshez.
Ezek a további lépések nyugalmat biztosíthatnak a kereskedőnek, miközben csökkentik a margin követelményeket is.
Augusztus 27-én bármilyen eredmény 29 200 $ (8%-os csökkenés) és 36 660 $ (15%-os emelkedés) között pozitív eredményt hoz.

A maximális nyereség 31 800 és 34 200 dollár között következik be, ami 0,09 BTC nyereséget eredményez. Másrészt a legrosszabb eredmény 0,045 BTC veszteség.
Hasonló struktúrát lehetne alkalmazni az Ethereum opciók esetében is, de a kereskedőknek számolniuk kell az augusztus 4-i London hard forkkal, amely potenciálisan nagyobb volatilitást idézhet elő.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!