Stabilnak látszik a Dogecoin helyzete

-

A piac nagykutyái, a BTC és az ETH nem nyújtanak lenyűgöző teljesítményt az elmúlt időben, a Dogecoin viszont úgy tűnik, sikeresen meg tudja ragadni a nagy hozamokat kereső spekulánsok fantáziáját.

Ennek köszönhetően a kutyatoken az általános negatív hangulat ellenére is jól teljesít.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A medvepiac nem kedvez a kriptók többségének, az árfolyamok lejtmenetben vannak.

A BTC és az ETH esetében hullámvasútként is értelmezhető az árak mozgása, és jelen pillanatban a birtokosok többsége veszteségben van. Nem így áll a helyzet viszont a Dogecoinnál.

A DOGE-tulajdonosok többsége nyert a vásárláson

Elon Musk Twitteres vásárlása emelkedő pályára állította a milliárdos kedvenc tokenjét is.

A DOGE pár nap alatt 100%-ot erősödött, egészen 15 centig. Ennek nagyját ugyan hamar elvesztette, de a nagy kriptók többségével összehasonlítva mégis jobban állnak a tulajdonosok.

A lánc adatainak elemzéséből kiderül, hogy a vásárlók 57%-a profitban van, azaz a jelenlegi árfolyam magasabb, mint amennyiért vették.

Ez az állapot határozottan ellentétes az uralkodó trenddel.

Emellett ráadásul a legnagyobb rivális, a SHIB esetében is az a szomorú helyzet, hogy mindössze a tulajdonosok 17%-a örülhet a pozitív egyenlegnek.

A Dogecoin ráadásul nagyon sok hosszú távú birtokossal bír, az összes tulajdonos 69%-a több, mint egy éve nem mozgatta a coinjait.

A piac többi résztvevőjével összehasonlítva nem csoda hát, hogy a Dogecoin körüli hangulat kifejezetten optimista, de felmerül a kérdés, hogy mikor megy ismét 10 cent fölé az ár?

A Dogecoin teljesítménye jó, de természetesen sosem csitul a spekuláció, hogy mikor fog ismét emelkedni az árfolyam.

A 10 centes szint nem tűnik távolinak, a Twitter körüli bizonytalanságok viszont egyelőre nem segítik elő a ralit.

dogecoin
Forrás: TradingView.com

A grafikonra tekintve azt látjuk, hogy az ár a 100 napos mozgóátlag fölött van. Ez alapján még a mostani árszinten is érdemes vásárolni.

A következő ellenállás 90 centnél húzódik, de ha nagy tömegű vásárló érkezik, ez a szint könnyen eleshet.

A 8 cent viszont komoly támaszként funkcionál, és ez hasznos, ha a medvék megpróbálnak felülkerekedni a piacon.

A tény, hogy a DOGE ilyen időkben is meg tudja őrizni a stabilitását, vélhetően szerepet játszhat abban, hogy Elon Musk szerint ez a token egyike a keveseknek, amelynek van jövője.


Olvastad már? Egyre kevesebb bitcoin van forgalomban

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Marco Andreas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!