Stratégiai felülvizsgálatba kezd a csődbe ment FTX kriptotőzsde

-

Az FTX adósai tárgyalásokat folytatnak a Perella Weinberg Partners finserv céggel különböző értékesítési vagy átszervezési kísérletekről.

A PWP megbízása azonban a csődbíróság jóváhagyásától függ.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közelmúltban benyújtott csődbejelentés részeként a megszűnt FTX kriptotőzsde, valamint a 130 kapcsolt vállalatból 101 bejelentette, hogy megkezdi globális eszközeinek stratégiai felülvizsgálatát.

A felülvizsgálat célja, hogy maximalizálják a visszanyerhető értéket az érdekeltek számára.

Az FTX, amelyet annak idején Sam Bankman-Fried (SBF) vezérigazgató vezetett, november 11-én jelentett csődöt a 11. fejezet szerint, miután rajtakapták, hogy felhasználói pénzeket tulajdonítottak el.

A csődbejelentés célja az FTX-hez és a kapcsolt vállalkozásokhoz, azaz az FTX adósaihoz kapcsolódó érdekelt felek veszteségeinek enyhítése volt.

Az FTX-adósok tárgyalásokat folytatnak a Perella Weinberg Partners pénzügyi szolgáltató céggel különböző értékesítési vagy átszervezési kísérletekről.

Az FTX azonban figyelmeztetett, hogy „a PWP megbízása a bíróság jóváhagyásától függ”.

ftx

Az amerikai csődbírósághoz benyújtott hivatalos dokumentumok. Forrás: F: Kroll

Az SBF-et leváltó John J. Ray III vezérigazgató megerősítette, hogy az FTX leányvállalatai fizetőképes mérleggel rendelkeznek, amelyeket a veszteségek csökkentése érdekében el lehet adni vagy át lehet strukturálni.

Miközben kiemelte, hogy egyes leányvállalatok, mint például a LedgerX kriptotőzsde, adósokként mentesülnek a csődbejelentésben – tette hozzá:

„Akárhogy is, az elkövetkező hetekben prioritásunk lesz az értékesítés, feltőkésítés vagy más stratégiai tranzakciók feltárása ezekkel a leányvállalatokkal és más, a munkánk folytatásával azonosított leányvállalatokkal kapcsolatban.”

Az FTX adósai emellett párhuzamosan ideiglenes intézkedés iránti kérelmet nyújtottak be a csődbírósághoz, amelynek tárgyalására a tervek szerint 2022. november 22-én kerül sor.

Bár az eladásra vagy szerkezetátalakításra nem tűztek ki határidőt, Ray minden érdekelt felet arra kért, hogy „legyenek türelemmel”.

November 19-én az FTX-et és az SBF-et a csődeljárás közepette segítő ügyvédi iroda visszalépett a vállalkozó képviseletétől, érdekellentétre hivatkozva.

Martin Flumenbaum ügyvéd szerint:

„Néhány nappal ezelőtt, az FTX csődbejelentése után tájékoztattuk Bankman-Fried urat, hogy olyan összeférhetetlenségek merültek fel, amelyek kizárják, hogy képviseljük őt.”

Flumenbaum úgy vélte, hogy Sam Bankman-Fried „szüntelen és zavaró twitterezése” negatívan befolyásolta az ügyvédek reorganizációs erőfeszítéseit.


Olvastad már? PlanB: „Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: GO stamina

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!