Stratégiai felülvizsgálatba kezd a csődbe ment FTX kriptotőzsde

-

Az FTX adósai tárgyalásokat folytatnak a Perella Weinberg Partners finserv céggel különböző értékesítési vagy átszervezési kísérletekről.

A PWP megbízása azonban a csődbíróság jóváhagyásától függ.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közelmúltban benyújtott csődbejelentés részeként a megszűnt FTX kriptotőzsde, valamint a 130 kapcsolt vállalatból 101 bejelentette, hogy megkezdi globális eszközeinek stratégiai felülvizsgálatát.

A felülvizsgálat célja, hogy maximalizálják a visszanyerhető értéket az érdekeltek számára.

Az FTX, amelyet annak idején Sam Bankman-Fried (SBF) vezérigazgató vezetett, november 11-én jelentett csődöt a 11. fejezet szerint, miután rajtakapták, hogy felhasználói pénzeket tulajdonítottak el.

A csődbejelentés célja az FTX-hez és a kapcsolt vállalkozásokhoz, azaz az FTX adósaihoz kapcsolódó érdekelt felek veszteségeinek enyhítése volt.

Az FTX-adósok tárgyalásokat folytatnak a Perella Weinberg Partners pénzügyi szolgáltató céggel különböző értékesítési vagy átszervezési kísérletekről.

Az FTX azonban figyelmeztetett, hogy „a PWP megbízása a bíróság jóváhagyásától függ”.

ftx

Az amerikai csődbírósághoz benyújtott hivatalos dokumentumok. Forrás: F: Kroll

Az SBF-et leváltó John J. Ray III vezérigazgató megerősítette, hogy az FTX leányvállalatai fizetőképes mérleggel rendelkeznek, amelyeket a veszteségek csökkentése érdekében el lehet adni vagy át lehet strukturálni.

Miközben kiemelte, hogy egyes leányvállalatok, mint például a LedgerX kriptotőzsde, adósokként mentesülnek a csődbejelentésben – tette hozzá:

„Akárhogy is, az elkövetkező hetekben prioritásunk lesz az értékesítés, feltőkésítés vagy más stratégiai tranzakciók feltárása ezekkel a leányvállalatokkal és más, a munkánk folytatásával azonosított leányvállalatokkal kapcsolatban.”

Az FTX adósai emellett párhuzamosan ideiglenes intézkedés iránti kérelmet nyújtottak be a csődbírósághoz, amelynek tárgyalására a tervek szerint 2022. november 22-én kerül sor.

Bár az eladásra vagy szerkezetátalakításra nem tűztek ki határidőt, Ray minden érdekelt felet arra kért, hogy „legyenek türelemmel”.

November 19-én az FTX-et és az SBF-et a csődeljárás közepette segítő ügyvédi iroda visszalépett a vállalkozó képviseletétől, érdekellentétre hivatkozva.

Martin Flumenbaum ügyvéd szerint:

„Néhány nappal ezelőtt, az FTX csődbejelentése után tájékoztattuk Bankman-Fried urat, hogy olyan összeférhetetlenségek merültek fel, amelyek kizárják, hogy képviseljük őt.”

Flumenbaum úgy vélte, hogy Sam Bankman-Fried „szüntelen és zavaró twitterezése” negatívan befolyásolta az ügyvédek reorganizációs erőfeszítéseit.


Olvastad már? PlanB: „Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak”

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: GO stamina

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!