Peter Schiff: a Bitcoinnak még hosszú utat kell megtennie

-

Peter Schiff közgazdász és aranymágnás szerint a bitcoin előtt még hosszú út áll az FTX kriptotőzsde összeomlása után.

Úgy véli továbbá, hogy a bitcoin valódi ára 10.000 dollár, és arra figyelmeztet, hogy „az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff azt jósolja: „még hosszú út álla bitcoin előtt”

Az aranymágnás közgazdász, Peter Schiff egy Twitter-threadben figyelmeztetett arra, hogy a bitcoin valódi ára a jelenlegi szinttől még messze van.

Azzal kezdte, hogy a júniusban tett előrejelzésére hivatkozott, miszerint a bitcoin eladásának szükségessége a számlák kifizetéséhez csak fokozódni fog, ahogy a recesszió elmélyül, és a hosszú távú, fizetés nélküli BTC-tulajdonosok kénytelenek lesznek eladni.

Megjegyezve, miszerint nem kellett sokáig várni arra, hogy jóslata valóra váljon, Schiff szerdán így tweetelt:

„Az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött. A bitcoin előtt még hosszú út áll.”

Egy következő tweetben hozzátette: „Évek óta figyelmeztetem, hogy az összes embert, aki pénzt keresett a kriptón, be fogják perelni azok, akik pénzt vesztettek a kriptón. Szóval ügyvédet fel, pumpálók.”

Az összeomlott FTX kriptotőzsdével és Sam Bankman-Fried (SBF) korábbi vezérigazgatóval kapcsolatban Schiff a következőket írta: „soha nem szimpatizáltam SBF-fel, ahogyan az FTX-be való befektetés sem merült fel bennem.”

„De ha tíz perc átvilágítást végeztem volna, a vörös zászlók nyilvánvalóak lettek volna.” Kifejtette bővebben:

„Az, hogy a kriptobizniszben sokakat ilyen könnyen átvert egy nyilvánvaló szélhámos, megkérdőjelezi az ítélőképességüket minden kriptóval kapcsolatban.”

Peter Schiff

Peter Schiff szerint 10.000 dollár a bitcoin valódi ára.

Schiff megosztotta gondolatait a Grayscale bitcoin trust (GBTC) közelmúltbeli teljesítményéről és a bitcoin árfolyamához való viszonyáról is. A bitcoinszkeptikus pénteken így írt:

A GBTC nettó eszközértékhez viszonyított 43%-os diszkontja alapján a bitcoin már jóval 10 ezer dollár alatt jár. Szerintem ez a bitcoin valós ára, hiszen ha eladod a GBTC-t, akkor valódi készpénzt kapsz érte.

De amikor BTC-t adsz el, akkor tethert kapsz. Ahhoz, hogy valódi készpénzt kapj a bitcoinért, hatalmas árengedményt kell elfogadnod.

„A GBTC most 46%-os kedvezménnyel fut. Új rekord. Valami határozottan történik. A Bitcoin igazi bajban van. Szállj ki, amíg lehet!” – tette hozzá az aranymágnás.

A cikk írásakor a BTC-vel 16.727 dolláron kereskedtek.

A Twitteren sokan nem értettek egyet Schiffel. Az egyik felhasználó így vélekedett:

„Ez egyszerűen kínos. Képzeld el, hogy 100 dollár óta szidod a BTC-t, és ennyi évvel később még mindig fogalmad sincs semmilyen aspektusáról.”

Egy másik azt írta:

„Soha nem kaptam tethert, amikor bitcoint adtam el. Továbbá az árengedmény azért van, mert vannak olyan hedge fundok, amelyek csak GBTC-t tudnak venni, és nem BTC-t, amit elszállítanak, és kénytelenek minden likviditást megemelni, amit csak tudnak.”

Joe Consorti piaci elemző pénteken a Twitteren kifejtette, hogy a GBTC-t egész évben dömpingelték az intézmények, és az anyavállalat, a Digital Currency Group (DCG) úgy döntött, hogy felveszi a zsákot, „hogy enyhítse az intézményi szintű eladási nyomás hatását és megtámassza az alap nettó eszközértékét (NAV)”.

Megjegyezte azonban:

„Mégis, ez a beavatkozás nem akadályozta meg, hogy az alap NAV-hoz viszonyított diszkontja -42,7%-ra szélesedjen.”

Pénteken a Grayscale Investments tájékoztatást osztott meg a termékeivel kapcsolatos biztonságról.

A vagyonkezelő cég ragaszkodott ahhoz, hogy termékeinek digitális eszközei biztonságosak.


Olvastad már? PlanB: „Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!