Peter Schiff: a Bitcoinnak még hosszú utat kell megtennie

-

Peter Schiff közgazdász és aranymágnás szerint a bitcoin előtt még hosszú út áll az FTX kriptotőzsde összeomlása után.

Úgy véli továbbá, hogy a bitcoin valódi ára 10.000 dollár, és arra figyelmeztet, hogy „az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff azt jósolja: „még hosszú út álla bitcoin előtt”

Az aranymágnás közgazdász, Peter Schiff egy Twitter-threadben figyelmeztetett arra, hogy a bitcoin valódi ára a jelenlegi szinttől még messze van.

Azzal kezdte, hogy a júniusban tett előrejelzésére hivatkozott, miszerint a bitcoin eladásának szükségessége a számlák kifizetéséhez csak fokozódni fog, ahogy a recesszió elmélyül, és a hosszú távú, fizetés nélküli BTC-tulajdonosok kénytelenek lesznek eladni.

Megjegyezve, miszerint nem kellett sokáig várni arra, hogy jóslata valóra váljon, Schiff szerdán így tweetelt:

„Az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött. A bitcoin előtt még hosszú út áll.”

Egy következő tweetben hozzátette: „Évek óta figyelmeztetem, hogy az összes embert, aki pénzt keresett a kriptón, be fogják perelni azok, akik pénzt vesztettek a kriptón. Szóval ügyvédet fel, pumpálók.”

Az összeomlott FTX kriptotőzsdével és Sam Bankman-Fried (SBF) korábbi vezérigazgatóval kapcsolatban Schiff a következőket írta: „soha nem szimpatizáltam SBF-fel, ahogyan az FTX-be való befektetés sem merült fel bennem.”

„De ha tíz perc átvilágítást végeztem volna, a vörös zászlók nyilvánvalóak lettek volna.” Kifejtette bővebben:

„Az, hogy a kriptobizniszben sokakat ilyen könnyen átvert egy nyilvánvaló szélhámos, megkérdőjelezi az ítélőképességüket minden kriptóval kapcsolatban.”

Peter Schiff

Peter Schiff szerint 10.000 dollár a bitcoin valódi ára.

Schiff megosztotta gondolatait a Grayscale bitcoin trust (GBTC) közelmúltbeli teljesítményéről és a bitcoin árfolyamához való viszonyáról is. A bitcoinszkeptikus pénteken így írt:

A GBTC nettó eszközértékhez viszonyított 43%-os diszkontja alapján a bitcoin már jóval 10 ezer dollár alatt jár. Szerintem ez a bitcoin valós ára, hiszen ha eladod a GBTC-t, akkor valódi készpénzt kapsz érte.

De amikor BTC-t adsz el, akkor tethert kapsz. Ahhoz, hogy valódi készpénzt kapj a bitcoinért, hatalmas árengedményt kell elfogadnod.

„A GBTC most 46%-os kedvezménnyel fut. Új rekord. Valami határozottan történik. A Bitcoin igazi bajban van. Szállj ki, amíg lehet!” – tette hozzá az aranymágnás.

A cikk írásakor a BTC-vel 16.727 dolláron kereskedtek.

A Twitteren sokan nem értettek egyet Schiffel. Az egyik felhasználó így vélekedett:

„Ez egyszerűen kínos. Képzeld el, hogy 100 dollár óta szidod a BTC-t, és ennyi évvel később még mindig fogalmad sincs semmilyen aspektusáról.”

Egy másik azt írta:

„Soha nem kaptam tethert, amikor bitcoint adtam el. Továbbá az árengedmény azért van, mert vannak olyan hedge fundok, amelyek csak GBTC-t tudnak venni, és nem BTC-t, amit elszállítanak, és kénytelenek minden likviditást megemelni, amit csak tudnak.”

Joe Consorti piaci elemző pénteken a Twitteren kifejtette, hogy a GBTC-t egész évben dömpingelték az intézmények, és az anyavállalat, a Digital Currency Group (DCG) úgy döntött, hogy felveszi a zsákot, „hogy enyhítse az intézményi szintű eladási nyomás hatását és megtámassza az alap nettó eszközértékét (NAV)”.

Megjegyezte azonban:

„Mégis, ez a beavatkozás nem akadályozta meg, hogy az alap NAV-hoz viszonyított diszkontja -42,7%-ra szélesedjen.”

Pénteken a Grayscale Investments tájékoztatást osztott meg a termékeivel kapcsolatos biztonságról.

A vagyonkezelő cég ragaszkodott ahhoz, hogy termékeinek digitális eszközei biztonságosak.


Olvastad már? PlanB: „Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!