Peter Schiff: a Bitcoinnak még hosszú utat kell megtennie

-

Peter Schiff közgazdász és aranymágnás szerint a bitcoin előtt még hosszú út áll az FTX kriptotőzsde összeomlása után.

Úgy véli továbbá, hogy a bitcoin valódi ára 10.000 dollár, és arra figyelmeztet, hogy „az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff azt jósolja: „még hosszú út álla bitcoin előtt”

Az aranymágnás közgazdász, Peter Schiff egy Twitter-threadben figyelmeztetett arra, hogy a bitcoin valódi ára a jelenlegi szinttől még messze van.

Azzal kezdte, hogy a júniusban tett előrejelzésére hivatkozott, miszerint a bitcoin eladásának szükségessége a számlák kifizetéséhez csak fokozódni fog, ahogy a recesszió elmélyül, és a hosszú távú, fizetés nélküli BTC-tulajdonosok kénytelenek lesznek eladni.

Megjegyezve, miszerint nem kellett sokáig várni arra, hogy jóslata valóra váljon, Schiff szerdán így tweetelt:

„Az eladások oroszlánrésze még el sem kezdődött. A bitcoin előtt még hosszú út áll.”

Egy következő tweetben hozzátette: „Évek óta figyelmeztetem, hogy az összes embert, aki pénzt keresett a kriptón, be fogják perelni azok, akik pénzt vesztettek a kriptón. Szóval ügyvédet fel, pumpálók.”

Az összeomlott FTX kriptotőzsdével és Sam Bankman-Fried (SBF) korábbi vezérigazgatóval kapcsolatban Schiff a következőket írta: „soha nem szimpatizáltam SBF-fel, ahogyan az FTX-be való befektetés sem merült fel bennem.”

„De ha tíz perc átvilágítást végeztem volna, a vörös zászlók nyilvánvalóak lettek volna.” Kifejtette bővebben:

„Az, hogy a kriptobizniszben sokakat ilyen könnyen átvert egy nyilvánvaló szélhámos, megkérdőjelezi az ítélőképességüket minden kriptóval kapcsolatban.”

Peter Schiff

Peter Schiff szerint 10.000 dollár a bitcoin valódi ára.

Schiff megosztotta gondolatait a Grayscale bitcoin trust (GBTC) közelmúltbeli teljesítményéről és a bitcoin árfolyamához való viszonyáról is. A bitcoinszkeptikus pénteken így írt:

A GBTC nettó eszközértékhez viszonyított 43%-os diszkontja alapján a bitcoin már jóval 10 ezer dollár alatt jár. Szerintem ez a bitcoin valós ára, hiszen ha eladod a GBTC-t, akkor valódi készpénzt kapsz érte.

De amikor BTC-t adsz el, akkor tethert kapsz. Ahhoz, hogy valódi készpénzt kapj a bitcoinért, hatalmas árengedményt kell elfogadnod.

„A GBTC most 46%-os kedvezménnyel fut. Új rekord. Valami határozottan történik. A Bitcoin igazi bajban van. Szállj ki, amíg lehet!” – tette hozzá az aranymágnás.

A cikk írásakor a BTC-vel 16.727 dolláron kereskedtek.

A Twitteren sokan nem értettek egyet Schiffel. Az egyik felhasználó így vélekedett:

„Ez egyszerűen kínos. Képzeld el, hogy 100 dollár óta szidod a BTC-t, és ennyi évvel később még mindig fogalmad sincs semmilyen aspektusáról.”

Egy másik azt írta:

„Soha nem kaptam tethert, amikor bitcoint adtam el. Továbbá az árengedmény azért van, mert vannak olyan hedge fundok, amelyek csak GBTC-t tudnak venni, és nem BTC-t, amit elszállítanak, és kénytelenek minden likviditást megemelni, amit csak tudnak.”

Joe Consorti piaci elemző pénteken a Twitteren kifejtette, hogy a GBTC-t egész évben dömpingelték az intézmények, és az anyavállalat, a Digital Currency Group (DCG) úgy döntött, hogy felveszi a zsákot, „hogy enyhítse az intézményi szintű eladási nyomás hatását és megtámassza az alap nettó eszközértékét (NAV)”.

Megjegyezte azonban:

„Mégis, ez a beavatkozás nem akadályozta meg, hogy az alap NAV-hoz viszonyított diszkontja -42,7%-ra szélesedjen.”

Pénteken a Grayscale Investments tájékoztatást osztott meg a termékeivel kapcsolatos biztonságról.

A vagyonkezelő cég ragaszkodott ahhoz, hogy termékeinek digitális eszközei biztonságosak.


Olvastad már? PlanB: „Olyan érzés, mintha vége lenne a világnak”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!