Egyre kevesebb bitcoin van forgalomban

-

A kriptoösszeomlások körüli történelmi adatokból kiderült, hogy 14 kriptotőzsde együttesen legalább 1.195.000 bitcoin piacról történő kivonásáért felelős, ami a jelenleg forgalomban lévő 19,2 millió bitcoin 6,3%-át jelenti.

Az egyik legnagyobb tényező, amely megkülönbözteti a bitcoint a fiat valutától és a legtöbb kriptovalutától, a teljes forgalomban lévő készletének 21 milliós korlátja.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt évtizedben számos kriptotőzsde megszűnése azonban tartósan kivonta a forgalomból a teljes kibocsátható bitcoin legalább 5,7%-át (1,2 millió BTC).

A hirtelen összeomlások elsődleges oka, hogy a kriptotőzsdék nem igazán szeretnek beszámolni arról, mennyi kriptót tartanak tartalékban. Ezt a hiányt nemrég az FTX esetében is láthattuk.

A kriptoösszeomlások körüli történelmi adatokból kiderült, hogy 14 kriptotőzsde együttesen 1.195.000 BTC elvesztéséért felelős, ami a jelenleg forgalomban lévő 19,2 Bitcoin 6,3%-át jelenti.

bitcoin

A megszűnt kriptotőzsdék miatt elveszett Bitcoinok. Forrás: Casa Blog

Jameson Lopp, a CasaHODL Bitcoin-tároló platform társalapítója és technológiai igazgatója által végzett vizsgálat kimutatta, hogy az Mt. Gox tartja a vezető pozíciót, ha a BTC-állományokat elvesztő tőzsdékről van szó.

Bár a Bitcoin szűkössége közvetlen összefüggésben van a bitcoin mint eszköz értékével, Lopp rámutatott, hogy a hamis Bitcoin-ajánlatok jelenleg veszélyeztetik az ökoszisztémát, hozzátéve, hogy „a Bitcoin nem lesz nagyszerű értéktár, ha a legtöbb ember hamis bitcoint vásárol”.

A vizsgálatok megerősítik, hogy legalább 80 kriptoeszköz nevében szerepel a „Bitcoin”, amelynek célja pusztán a BTC-befektetők megtévesztése.

Ennek eredményeként a hamis Bitcoin-eszközöket vásárló befektetők negatívan befolyásolják az eredeti Bitcoin árfolyamának felértékelődését.

A Bitcoin szilárd pénzként való helytállásának biztosítása érdekében a saját tárcában történő őrzés tűnik a leghatékonyabb módszernek a kriptotőzsdékre és a vállalati „papír Bitcoin” szerződésekre való támaszkodás csökkentése érdekében.

Nayib Bukele salvadori elnök bejelentette, hogy 2022. november 17-től kezdődően minden nap 1 BTC-t szeretne vásárolni.

Az állami nyilvántartások szerint Salvador jelenleg 2381 BTC-t tart, 43.357 dolláros átlagos vételi árfolyamon.

A Bitcoin stagnáló teljesítménye azonban lehetőséget nyitott az ország számára, hogy jelentősen csökkentse a Bitcoin-vásárlási átlagárát.


Olvastad már? Ez várhat a Bitcoinra rövid távon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!