Ez várhat a Bitcoinra rövid távon

-

A 2020. októberi szinten folytatott kereskedés során a Bitcoin eladói továbbra is felülmúlták a vásárlókat a napi grafikonon.

Ezt egyértelművé tette a BTC Directional Movement Index (DMI) állása.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írásakor a BTC eladóinak ereje (piros) 30,85-nél a vevők (zöld) 7,73-nál volt magasabb.

Ezenkívül az Average Directional Index (ADX) azt mutatta, hogy a vevőknek több segítségre lehet szükségük ahhoz, hogy rövid távon megvonják az eladók erejét.

Plusz, mivel a 20 exponenciális mozgóátlag (EMA) az 50-es EMA (sárga) vonal alatt helyezkedik el a nyomás idején, jobban értékelhető a BTC-piacon folyó medve-akció.

bitcoin

Forrás: tradingview.com

On-chain analitikai adatai szerint a Binance BTC cseretartaléka megemelkedett az elmúlt napokban.

Ez azt mutatta, hogy az FTX összeomlása óta a befektetők a BTC-részesedésük nettó összegét letétbe helyezték a Binance-nál visszavonás céljából.

Az elmúlt két napban a befektetők véleménye negatív maradt a BTC-vel kapcsolatban, mivel a király érme 16 000 és 16 500 dolláros ársávban forgott.

Kapcsolodó: Mi határozza meg a Bitcoin árát?

Ami a jövedelmezőséget illeti, a BTC MVRV-mutatója az FTX összeomlása óta negatív maradt.

Ez azt mutatta, hogy a tulajdonosok veszteséget tapasztaltak befektetéseiken, és a jelenlegi áron történő eladási kísérletek nem járnának nyereséggel a befektetéseken.

Nem kis meglepetésre még a BTC hosszú távú tulajdonosait sem kímélték, mivel a Glassnode adatai azt mutatták, hogy ez a befektetői csoport akut pénzügyi stresszt élt át, átlagosan -33%-os nem realizált veszteséggel.

Forrás: glassnode.com

Olvastad már? Mik a jó indikátorok a kripto számára? 1. rész

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!