Spanyolországban terjeszkedik a BitPanda

-

Az osztrák vállalat korábban Franciaországban, Olaszországban, Svédországban és a Cseh Köztársaságban szerzett engedélyeket.
A tavaly nyáron 4,1 milliárd dollárra értékelt osztrák kriptopénz-tőzsde, a Bitpanda most virtuális valutacsere és digitális eszközmegőrzési szolgáltatói regisztrációt kapott Spanyolországban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég neve június 16-án jelent meg a spanyol bank kriptovállalkozások nyilvántartásában. Maga a nyilvántartás 2021 októberében nyílt meg. Jelenleg 15 vállalat szerepel benne.
A Bitpanda képviselője elmondta, hogy a cég 2014 óta de facto működik az országban.
Spanyolország a hatodik európai ország, ahol a bécsi székhelyű cég engedélyt kapott. 2020 decemberében a franciaországi Pénzügyi Piacfelügyeletnél regisztrált, míg 2022 májusában és júniusában az első külföldi kriptopénzszolgáltató lett, aki Svédországban is regisztrált, és az elsők között kapta meg az olasz Virtual Asset Services Provider (VASP) engedélyt.
A vállalat közleményében a Bitpanda társalapítója és társ-vezérigazgatója, Eric Demuth elkötelezettséget vállalt, hogy a piaci válság közepette biztonságos környezetet biztosít a kereskedéshez.

„Ahogy a közelmúlt piaci fejleményei megmutatták, nem mindegy, hogy hol vásároljuk a digitális eszközeinket, és mi mindig is a közösségünk biztonságát fogjuk előtérbe helyezni. Fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy a legjobb és legbiztonságosabb befektetési platformot építsük ki Európában és azon túl.”

2022 februárjában a Bitpanda felvásárolta az Egyesült Királyságban működő Trustology-t, egy kripto letétkezelő és tárca szolgáltatót, azzal a szándékkal, hogy átnevezze Bitpanda Custody-ra és elkezdjen natív kripto letétkezelési szolgáltatásokat nyújtani, amelyek az intézményi befektetőkre összpontosítanak.
A tőzsdei platform azt állította, hogy a felvásárlás az első lépés a Bitpanda Pro, az elsődleges brókerszolgáltatási platformja és egy tőzsdén kívüli kereskedési pult elindítása felé.

„Minden piacon, ahol jelen vagyunk, kérelmeztük a regisztrációt, és már bejegyzést és engedélyt szereztünk virtuális eszközszolgáltatóként Olaszországban, Ausztriában, Svédországban, Franciaországban, a Cseh Köztársaságban és most már Spanyolországban is. Természetesen további európai piacokon is szeretnénk kiterjeszteni a jelenlétünket, de ezt csak akkor fogjuk megtenni, ha biztosítani tudjuk, hogy teljes mértékben megfelelünk a helyi szabályozási követelményeknek.”

A készülő Markets in Crypto Assets nevű törvénycsomag értelmében az Európai Unió hatóságai lehetőséget biztosítanának a kriptotársaságoknak a páneurópai szintű működésre, amennyiben az Unió valamelyik országában bejegyzik őket.

Olvastad már? Mégsem lehet bitcoinnal orosz olajat vásárolni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!