Mégsem lehet bitcoinnal orosz olajat vásárolni

-

Az ország pénzügyminisztere bejelentette, hogy a bitcoint, mint fizetőeszközt, elsősorban a kiskereskedelmi forgalomban tudják elképzelni, nem pedig a nemzetközi pénzügyi megállapodások esetén, például az olajexportban.
A kriptopénzek hasonlóan alkalmazhatók, mintha barterüzlet köttetne, de ettől még nem lesz hivatalos fizetőeszköz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A magánszférában, a kisebb vállalkozások esetén viszont alternatív fizetőeszközzé válhatnak.
Ivan Chebeskov, az orosz pénzügyminiszter nemrégiben beszélt erről a témáról, és ekkor letisztázta a sokakat érdeklő kérdést.
A minisztérium jelenlegi álláspontja szerint a kriptopénzek pénzeszköznek számítanak, nem pedig fizetőeszköznek.

„Az elképzelés az volt, hogy a vállalkozásoknak, főleg a kisebb cégeknek a rendelkezésére álljon egy alternatíva. Nem arról van szó, hogy akkor Oroszország mostantól mindenért kriptóval fizet. Nem az állam használja, hanem a magánszektor számára válik lehetővé.”

A miniszter kiemelte, hogy az olajat nem is tudnák bitcoinért adni, hiszen akkora mennyiséget exportálnak belőle.
Az orosz olajvállalatok sok partnere egyértelműen nehézségekbe ütközik az egyre nehezebb dolláros vagy eurós utalásokkal, a kriptopénzek viszont egyelőre csak a relatív kisebb értékű ügyletekre használhatók, a baráti hozzáállású országok esetén.
A parlamenti energiabizottság vezetője, Pavel Zavalny nemrégiben nyilatkozott úgy, hogy fontolóra veszik a bitcoint, mint lehetséges fizetőeszközt azon nyugati országok számára, akik orosz energiahordozókat vennének, például földgázt.
Az orosz központi bank viszont nyíltan ellenzi a kriptopénzek használatát, bár az utóbbi időben már enyhült a hozzáállásuk.
Az orosz polgári törvények tulajdonként határozzák meg a bitcoint, és így a barterüzletek esetében teljes mértékben engedélyezik a kriptopénzek használatát.
Az USA, és a nekik engedelmeskedő szövetségeseik a kezdetektől fogva próbálják akadályozni, hogy az oroszok a kriptopénzek segítségével ki tudják kerülni az ukrajnai támadás miatt hozott pénzügyi szankciókat.
Számos globális kriptós platform pedig már feketelistára is tette az orosz lakosok számláit.

Olvastad már? Elon Muskot „nevetséges”, 258 milliárd dollárra perlik a Dogecoin miatt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!