Mélypontra érhetett az ETH árfolyama

-

Az Ethereum natív tokenje, az ETH kisebb rallyn ment keresztül, miután június 18-án 880 dollárra, az elmúlt másfél év legalacsonyabb szintjére esett.
Ezután az ETH árfolyama két nap alatt 30%-ot erősödött.
Az ether árfolyama idén június 19-én 1150 dollár fölé emelkedett, ami két nap alatt több mint 30%-os nyereséget jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új hét kezdetén, június 20-án azonban az ETH/USD pár arra utalt, hogy feladja a hétvégi nyereségét, és az árfolyama közel 9%-kal esett vissza az 1150 dolláros csúcsról.
PostyXBT, egy független piaci elemző azt mondta 79 800 követőjének, hogy legyenek óvatosak a legutóbbi ETH árfolyam-rally kapcsán.

„Úgy néz ki, hogy lehetőség van longot váltani az 1250 dollár felé, de a $BTC még mindig nem szerezte vissza a hasonló szintjét.”

Következő ETH árfolyam medve cél: $700-$800

Az ether más vezető kriptovalutákkal együtt, köztük a BTC, a SOL és az ADA, medvepiacra került. Az ETH/USD jelenleg 77%-kal a 4951 dolláros rekordmagas szintje alatt kereskedik, de egyes tokenek 90%-kal vannak lemaradva a 2021-es csúcsszintjükhöz képest.
Az infláció megfékezését célzó Federal Reserve elhibázott politikájával kapcsolatos aggodalmak szították ezeket az eladásokat, ezzel párhuzamosan a hagyományos részvénypiacok egyes részeinek is fájdalmat okozva.
Az amerikai jegybank 2023-ig tervezi az irányadó kamatlábak emelését, ami miatt a befektetőknek kevesebb likviditása maradhat a kockázatosabb eszközök, például a BTC és az ETH megvásárlására.
Emellett az úgynevezett decentralizált pénzügyi vagy DeFi szektor által vezetett kényszerű eladások és likviditási gondok további lefelé irányuló nyomást gyakoroltak a kriptopiacra, így korlátozva az ether kilátásait arra, hogy folytassa a fellendülési rallyt a továbbiakban.
Más elemzők szerint az ETH még nem érte el a mélypontját, és az ára tovább eshet a 700-800 dolláros tartomány felé.

Az ETH árfolyamának aljára utaló jelek?

Eközben egy olyan mérőszám, amely az ETH piaci értéke és a realizált érték közötti különbséget követi, azt sugallja, hogy az ETH/USD árfolyam mélyponton van.
Az úgynevezett „MVRV-Z Score” azt értékeli, hogy az ether mikor túlértékelt vagy alulértékelt a „valós” vagy realizált értékéhez képest.
Tehát, amikor a piaci érték meghaladta a realizált értéket, az történelmileg a bikapiac csúcsát jelezte.

Ezzel szemben, ha a piaci érték a realizált érték alá esik, az medvepiaci mélypontot jelez (a zöld zóna az alábbi ábrán).
Az ether MVRV-Z Score június elején lépett be ugyanebbe a vételi zónába, és most azon belül konszolidálódik. Ez azonban nem feltétlenül jelent trendfordulót, a 2018-as medvepiac során tapasztalt MVRV-árfolyam kapcsolat szerint.
Az Ether MVRV Z-Score-ja 2018. augusztus 12-én csúszott a zöld zónába, amikor az ár 319 dollár körül volt.
Az Ethereum token azonban jóval később, 2018. december 14-én érte el a mélypontját, amikor az árfolyam 85 dollár közelébe került.
Más szóval az ETH a legjobb esetben is a mélypontra jutási szakaszba lépett, ha a fraktál 2022-ben is érvényesül.

Olvastad már? A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!