Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank egy hónapon belül végrehajtja az első digitális eszköz-átutalását saját, erre a célra létrehozott platformján, árulta el a héten egy vezető beosztású vezető.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy az év elején a bank engedélyt kapott a digitális pénzügyi eszközök kibocsátására.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz többségi állami tulajdonban lévő Sberbank bank egy hónapon belül végrehajtja az első digitális pénzügyi eszközökkel (DFA) kapcsolatos tranzakciót az intézmény által kifejlesztett platformon – jelentette a Tass hírügynökség, amely idézte Anatolij Popovot, a banki és pénzügyi szolgáltató vállalat igazgatótanácsának elnökhelyettesét.

A magas rangú vezető a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon előadva emlékeztetett arra, hogy a Sberbank, amely az oroszországi banki eszközök mintegy harmadát kezeli, idén tavasszal került fel az orosz központi bank által a DFA-k kibocsátására jogosult információs rendszerüzemeltetők nyilvántartásába.

A digitális pénzügyi eszközök az orosz jogban jelenleg a kriptovalutákat és más digitális eszközöket leíró kifejezés.

További jogszabályok előkészítése van folyamatban, a Pénzügyminisztérium által javasolt, az ország kriptopiacának átfogó szabályozását célzó „A digitális valutáról” szóló törvényjavaslatot valószínűleg a parlament alsóháza, az Állami Dima őszi ülésszakán fogadják el.

„Figyeljük az új technológiák fejlődését, többek között az elosztott főkönyvek területén. Tanulmányozzuk, hogyan fejlődnek a blokklánc technológiák. Jelenleg számos projekt használja őket, és természetesen a Sberbank is.”

A Sberbank elnökhelyettese azt is megjegyezte, hogy a bank digitális eszközplatformja már átment az első teszteken. Egy márciusban közzétett sajtóközlemény részletezte, hogy a blokklánc-technológiákkal felépített platformon keresztül fogják kibocsátani és forgalmazni a DFA-kat.

Más vállalatok is használhatják majd azt saját digitális eszközeik kibocsátására, hogy befektetéseket vonzzanak. Emellett az Orosz Föderációban alkalmazandó szabályok szerint tranzakciókat is végezhetnek majd a DFA-kkal.

Egyelőre a „Digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény, amely 2021 januárjában lépett hatályba, a kriptovalutákat és tokeneket szabályozó legfontosabb jogszabály Oroszországban.

Míg olyan tevékenységeket, mint a digitális érmék kibocsátása és a tokeneken keresztüli adománygyűjtés, szabályozókat vezetett be, a kriptovalutákkal végzett kulcsfontosságú műveleteket, például a bányászatot és a kereskedelmet még nem szabályozta.

Olvastad már? Elon Muskot „nevetséges”, 258 milliárd dollárra perlik a Dogecoin miatt

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Мастерская Высокой Печ

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!