Mi történt a múlt héten?

-

A múlt hét sem szűkölködött érdekes eseményekben, és nem csak a piaci gyengélkedésre kell gondolni. Vegyük sorra, melyek számítottak a legjelentősebbnek!
A PWC, a nagy könyvvizsgáló-cég saját felmérése alapján számos alapkezelő várja a 100 ezer dolláros árfolyamot még az idei évre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek persze a kriptós alapokat jelentik, de az ő többségük úgy véli, hogy 2022 végére a BTC árfolyama nagyjából 75 ezer és 100 ezer dollár közé emelkedik majd.
Az USA központi bankja, a Fed 0,75%-kal emelte meg az alapkamatot. Ekkora növelésre nem volt példa 1994 óta, így a szerdai döntés nagy port vert fel a pénzvilágban.
A bank tisztviselőinek elmondása alapján az év végéig összesen várhatóan még legalább 1,5%-nyi emelésre lehet számítani.
Peter Schiff szerint a bitcoin nem fogja túlélni a recessziót. A híres-hírhedt aranyrajongó nem fogta vissza magát a legutóbbi, kriptókat illető kritikájának a megfogalmazásakor.
Elmondása szerint, ahogyan a gazdasági nehézségek fokozódnak, egyre nagyobb lesz a nyomás, hogy eladásra kerüljön a bitcoin, hiszen a számlákat fizetni kell.
Bill Gates is nyilatkozott a kriptók ügyében, szerinte az eszközosztály a „nagyobb balek” jelensége alapján működik, tehát addig van piac, amíg van valaki, aki hajlandó még több pénzt fizetni a kriptókért.
Az NFT-ket sem annyira kedveli, egyértelműen utalt a BAYC kollekcióra, mikor szarkasztikusan azt mondta, hogy „a sokba kerülő majmos digitális képfájlok nyilván alaposan meg fogják majd változtatni a világot”.

Olvastad már? A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!