A múlt hét sem szűkölködött érdekes eseményekben, és nem csak a piaci gyengélkedésre kell gondolni. Vegyük sorra, melyek számítottak a legjelentősebbnek!

A PWC, a nagy könyvvizsgáló-cég saját felmérése alapján számos alapkezelő várja a 100 ezer dolláros árfolyamot még az idei évre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezek persze a kriptós alapokat jelentik, de az ő többségük úgy véli, hogy 2022 végére a BTC árfolyama nagyjából 75 ezer és 100 ezer dollár közé emelkedik majd.

Az USA központi bankja, a Fed 0,75%-kal emelte meg az alapkamatot. Ekkora növelésre nem volt példa 1994 óta, így a szerdai döntés nagy port vert fel a pénzvilágban.

A bank tisztviselőinek elmondása alapján az év végéig összesen várhatóan még legalább 1,5%-nyi emelésre lehet számítani.

Peter Schiff szerint a bitcoin nem fogja túlélni a recessziót. A híres-hírhedt aranyrajongó nem fogta vissza magát a legutóbbi, kriptókat illető kritikájának a megfogalmazásakor.

Elmondása szerint, ahogyan a gazdasági nehézségek fokozódnak, egyre nagyobb lesz a nyomás, hogy eladásra kerüljön a bitcoin, hiszen a számlákat fizetni kell.

Bill Gates is nyilatkozott a kriptók ügyében, szerinte az eszközosztály a „nagyobb balek” jelensége alapján működik, tehát addig van piac, amíg van valaki, aki hajlandó még több pénzt fizetni a kriptókért.

Az NFT-ket sem annyira kedveli, egyértelműen utalt a BAYC kollekcióra, mikor szarkasztikusan azt mondta, hogy „a sokba kerülő majmos digitális képfájlok nyilván alaposan meg fogják majd változtatni a világot”.

Olvastad már? A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!