A Bitcoin ára 2020 óta először esett 20.000 dollár alá

-

Brutális veszteséges időszakot él át a bitcoin, mivel a történelme során először a korábbi cikluscsúcs alatt keresztezi az árfolyamot.
A Bitcoin (BTC) június 18-án érte el először a mély medvepiacot, amikor a BTC árfolyama feladta a 20.000 dolláros támaszt.

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

A BTC árfolyama a 2017-es történelmi csúcs alatt keresztezi az árfolyamot.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai megerősítették, hogy a BTC/USD 2020 decembere óta először csúszott 20.000 dollár alá, és a cikk írásakor 19.706 dolláros árfolyamon tartózkodik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy az Egyesült Államok jegybankjának az inflációs kilátásokkal kapcsolatos megjegyzéseit követően felfokozódott a hangulat, a kriptopiacokat megviselte az eladási hullám, amely a múlt heti sokkoló fogyasztói árindex (CPI) adatok után kezdődött.
A lélektanilag jelentős 20.000 dolláros határt elveszítve a Bitcoin életében először ért el egy életre szóló csúcsot is – története során először esett az előző felezési ciklus csúcspontja alá.


A legnagyobb kriptopénz eddig elkerülte az ilyen elmozdulást, ez az altcoinoknak volt fenntartva, nevezetesen az ether (ETH) számára a hét elején.
A legutóbbi gyengülésre a kommentátorok is reagáltak, akik a piaci mozgást a Three Arrows Capital befektetési alap (közismert nevén 3AC) likviditási problémáinak és a Celsius fintechprotokollhoz kötődő gondoknak tulajdonították.


A Three Arrows társalapítója, Zhu Su azt mondta, hogy a cég „az érintett felekkel való kommunikáció folyamatában van, és teljes mértékben elkötelezett a probléma megoldása mellett”, anélkül, hogy megerősítette volna a konkrét problémákat.
A hirtelen 20.000 dollár alá süllyedés a hétvégi kereskedés során következett be, ahol a vékony megbízási könyv likviditása felerősítette a volatilitást.

Minden eddiginél jobb medveév?

A BTC/USD így 37%-os veszteséget zárt a hónap első két hetében, így a Coinglass on-chain monitoring erőforrás adatai szerint 2022 júniusa a legrosszabb júniusi hónap, amit valaha feljegyeztek.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a történelmi trendek szerint 80-84,5% a medvepiacok klasszikus lehívási célértéke, ami a BTC/USD-t 11.000 és 14.000 dollár közé helyezi.

Bitcoin havi árfolyam-alakulása. Forrás: Coinglass.com

„A BTC-nek még mindig a jelenleginél nagyobb volumenre és volatilitásra van szüksége, hogy elérje a korábbi medvepiaci mélypontok volumenszintjét a 200 MA-nál” – tweetelte a népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital, folytatva a bitcoin 200 hetes mozgóátlagának, egy kulcsfontosságú élethosszig tartó támaszvonalnak az elemzését.

„Ígéretes jel, hogy az eladói volumen ezen a héten 1. alkalommal átlagon felüli, de a végleges kapitulációhoz még sokkal többre van szükség.”

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!