Elon Muskot „nevetséges”, 258 milliárd dollárra perlik a Dogecoin miatt

-

A csoportos kereset felvonta a kriptoközösség szemöldökét, sokan bíznak abban, hogy a per nem lesz sikeres.
A milliárdos Elon Muskot, valamint a SpaceX és a Tesla Inc. cégeit elképesztő, 258 milliárd dolláros kártérítésre perelték be, mivel „kriptopiramisjátékban vettek részt”, amelyben a Dogecoin (DOGE) is érintett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A követelt kártérítés több mint 34-szerese a Dogecoin jelenlegi 7,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációjának, és közel háromszorosa a 2021 közepén elért 88,68 milliárd dolláros történelmi csúcsának (ATH).
Az Evan Spencer Law ügyvédje által csütörtökön a New York-i kerületi bíróságon benyújtott csoportos kereset azt állítja, hogy Musk „a világ leggazdagabb embereként elfoglalt piedesztálját arra használta fel, hogy a Dogecoin piramisjátékot nyereség, leleplezés és szórakozás céljából működtesse és manipulálja”.
A beadványban Keith Johnson, az Egyesült Államok állampolgára, felperes azt állítja, hogy Musk és vállalatai 86 milliárd dollárral „jogtalanul gazdagodtak” utalási csalás, szerencsejáték vállalkozás, hamis reklám, megtévesztő gyakorlat és más jogellenes magatartás eredményeként.
Johnson azt állítja, hogy ő és a csoportos keresetben részt vevők mintegy 86 milliárd dollárt veszítettek 2021 májusa és 2022 júniusa között, és ezt az összeget követeli pénzbeli kártérítésként, valamint további 172 milliárd dollár kártérítést és díjakat:

„Musk alperes az önjelölt »Dogefather«, »a Dogecoin korábbi vezérigazgatója«, a Dogecoin partnere, fejlesztője, szóvivője, publicistája, értékesítője, marketingese és promótere, aki összeállította a „Doge Army”-t, beleértve a vállalatait és különböző milliárdosokat, influencereket és hírességeket, hogy növelje a Dogecoin árát, piaci kapitalizációját és kereskedési volumenét.”

Januárban Musk bejelentette, hogy elektromos járművekkel foglalkozó vállalata, a Telsa elfogadja a DOGE-t a vállalat árucikkeinek fizetőeszközeként. Májusban bejelentette, hogy űrkutatási vállalatánál, a SpaceX-nél is elfogadják a Dogecoin-fizetéseket.
A perben azt is követelik, hogy rendeljék el, hogy a Dogecoin kereskedelme a New York-i és a szövetségi törvények értelmében szerencsejátéknak minősüljön, és azt is állítják, hogy Musk és vállalatai megsértették az állami és szövetségi szerencsejáték-törvényeket.
„Mivel a felperest nem tájékoztatták arról, hogy a Dogecoin kereskedelme nem más, mint szerencsejáték, a felperes követeli a Dogecoin kereskedelmében elvesztett összes vagyon visszafizetését”.
Azt is kérik, hogy Muskot és cégeit, valamint minden más, engedéllyel nem rendelkező szakembert tiltsanak el a jövőben a Dogecoin reklámozásától, forgalmazásától vagy népszerűsítésétől.

Reagál a kriptoközösség

A kriptoközösség nevetségessé tette a pert.
Az álneves Dogecoin-alkotó Shibetoshi Nakamoto csütörtökön a Twitteren „kibaszottul hülyének” nevezte a pert, miközben elismerte, hogy a kriptokereskedés nem sokban különbözik a szerencsejátéktól.


Rahul Sood, az Irreverent Labs vezérigazgatója és társalapítója, aki blokkláncjátékokat épít, „hülye csoportos keresetnek” nevezte a pert.

„Elképesztő, hogy az USA-ban valaki ilyen hülye csoportos keresetet indíthat. Ezek a srácok mind tudták, hogy mire vállalkoznak. Nevetséges.”

Ron Coleman, a 196.000 Twitter-követővel rendelkező Dhillon Law Group kereskedelmi peres ügyvédje és partnere, Ron Coleman válaszolt a hírrel kapcsolatos tweetre, megjegyezve, hogy „bárki bármit mondhat egy perben”.

Olvastad már? A szakértők szerint a medcepiac jó a bitcoin számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!