A szakértők szerint a medcepiac jó a bitcoin számára

-

A kriptotél valójában jót tesz a Bitcoin számára, mivel néhány kulcsfontosságú BTC-projekt, mint például a Lightning Network, medvepiacok idején született.
A válság pánikhullámot váltott ki a közösségben, a Bitcoin-bányászok eladási aktivitása hét hónapos csúcsra szökött, mivel a BTC-bányászat jövedelmezősége a 2020 októberi szintre esett vissza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin Félelem és kapzsiság indexe 2019 harmadik negyedévében a pánik előtti idők óta a legalacsonyabb rekordokat könyvelte el, hétre esett és „extrém félelmet” jelzett június 15-én.
Ezek és más közelmúltbeli események az iparágban nem néznek ki jól, de csak első pillantásra, egyes iparági szakértők és vezetők szerint.
Az iparágban dolgozók továbbra is azt ismételgetik, hogy a medvepiacok valójában jót tesznek a bitcoinnak és egészségesek a kriptoipar számára, mivel eltávolítják a spekulánsokat és az átveréseket, miközben teret biztosítanak a valódi és nagyszerű termékek és szolgáltatások kialakításához.

„A jelenlegi helyzet hosszú távon jót tesz a Bitcoin számára, megtisztítja a piacot a tőkeáttételtől, az átverésektől és a tisztességtelen intézményektől” – mondta a Cointelegraph-nak Josef Tětek, a Trezor Bitcoin elemzője.

Tětek szerint a korábbi medvepiacok számos kulcsfontosságú projektet szültek, köztük a Lightning Networköt, a Bitcoinhoz kapcsolódó jelentős projektet, amely lehetővé teszi az olcsóbb és gyorsabb Bitcoin-tranzakciókat. A Lightning Network eredeti koncepciója a 2015-ös medvepiac alatt fogalmazódott meg.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A kriptotél vagy medvepiacok több lehetőséget biztosítanak az építkezésre, mivel a spekuláció elhagyja a piacot – jegyezte meg Tětek:
A Bitcoin (BTC) és a teljes kriptopénzpiac 2018 óta az egyik legkritikusabb pillanatát éli, 2022 eleje óta több mint 1 billió dollár piaci érték tűnt el.

„A medvepiacok jót tesznek a bitcoinnak. Az építők kevesebb zavaró tényezővel szembesülnek, és a hamis »projektalapítók«, akik csak egy gyors VC-finanszírozást és egy naiv kiskereskedelmi kilépési likviditást kerestek, olyan gyorsan eltűnnek, mint ahogy korábban megjelentek. Az igazi építők örülnek, amikor az összes baromság kimosódik.”

A kriptopiacnak kriptotélen kell átmennie ahhoz, hogy növekedjen és megérjen, mondta Dirk Klee, a Bitcoin Suisse vezérigazgatója a Cointelegraph-nak. A vezető szerint a kriptoszolgáltatások és -termékek minősége, stabilitása és biztonsága még fontosabbá válik a bizonytalan piaci körülmények között. Elmondta:

„Végső soron ez az, amire az iparágnak szüksége van ahhoz, hogy tovább érjen, és mi arra törekszünk, hogy minden egyes nap megfeleljünk ezeknek a normáknak.”

A szélesebb értelemben vett piacokhoz hasonlóan a Bitcoin és az egész kriptopénz-ökoszisztéma történelmileg ciklusokban fejlődik. Sok kriptomegfigyelő azzal érvelt, hogy a bitcoinnal „soha nem kereskedtek az előző ciklus csúcspontja alatt”.


A Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell szerint a Bitcoin-árciklusok „valahogy a Bitcoin feleződése köré épülnek”, vagyis a négyévente egyszer bekövetkező esemény köré, amely a Bitcoin blokkjutalmát felére csökkenti, ami történelmileg megnövelte a Bitcoin keresletét, és végül bikapiacokhoz vezetett.
Powell arról ismert, hogy pontosan megjósolta a 2022-es kriptotelet. Korábbi jóslata, miszerint a Bitcoin 2021 végére eléri a 100.000 dollárt, azonban jött össze.

Olvastad már? Ez veszélyes: 2018 óta nem voltak ilyen nagy tőzsdei bitcoinbeáramlások

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!