Néhány nagynevű befektető a közelmúltbeli piaci visszaesést lehetőségként használta fel arra, hogy növelje kriptopozícióit, bár mások arra figyelmeztetnek, hogy még mindig fennáll a veszélye a további esésnek.

A befektetők közül néhányan úgy vélik, hogy a kriptopiac mélypontja gyorsan közeledik, és az időzítés megfelelő a vásárlásra – bár az egyikük még mindig katasztrofális kimenetelre figyelmeztet, ha az árak a megállapított támaszszintek alá esnek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A milliárdos Mike Novogratz, a Galaxy Digital Holdings alapítója, elnöke és vezérigazgatója a Morgan Stanley hétfői konferenciáján elmondta, hogy a kriptopénzek közel lehetnek a mélyponthoz, az ETH valószínűleg 1000 dolláron, a BTC pedig 20 és 21 ezer dollár körül fog megállni.

A kriptodevizák alja gyorsabban realizálódna, mint az amerikai részvényeké, amelyek további 15-20 százalékkal eshetnek.

„Az Ethereumnak 1000 dollár körül kellene tartania magát, jelenleg pedig 1200 dolláron áll. A Bitcoin 20.000, 21.000 dollár körül megállhat, és 23.000 dolláron áll, tehát sokkal közelebb van a kriptó aljához, mint ahol szerintem a részvények, amelyek további 15-20%-os esésnek indulhatnak.”

Hayes az eladási kockázatra figyelmeztet

Arthur Hayes, a BitMEX társalapítója és korábbi vezetője hasonlóan vélekedett, és hétfőn a Twitteren elismerte, hogy a tokenizált BTC (wBTC) és az Ethereum láncon belüli adatai azt jelezték, hogy „a likvidálások többnyire megtörténtek”.

Hayes azonban arra figyelmeztetett, hogy amennyiben a BTC és az ETH esetében a 20.000, illetve 1000 dolláros támaszszintek áttörnek, masszív eladási nyomásra számíthatunk a spotpiacokon.

Pal, Scaramucci betáraz

Raoul Pal befektető a közelmúltbeli piaci visszaesést lehetőségként használja fel arra, hogy növelje kriptopozícióit. Kedden Pal közölte 956 000 Twitter-követőjével, hogy „vételi zónában vagyunk” a BTC esetében, hozzátéve, hogy felkészült arra, hogy jelentősen növelje kriptopozícióit valószínűleg a jövő héttől júliusig.

A Goldman Sachs egykori vezetője kifejtette, hogy a BTC közelgő mélypontját a heti Relatív Erősség Index (RSI) is jelezheti, amely 31-nél jár, közeledve az eddigi legalacsonyabb, 28-as értékhez.

Az RSI egy olyan mérőszám, amelyet a befektetők az árváltozások sebességének és nagyságának mérésére használnak, ami túlvett vagy túladott állapotokat jelezhet. Az Investopedia szerint a 30-as vagy az alatti RSI-érték túladott, alulértékelt állapotot jelez.

„Valójában a hozamok optimalizálásának legjobb módja az, ha jelentősen hozzáadunk a készlethez, amikor a piac teszteli a kulcsfontosságú trendet.”

Anthony Scaramucci, a Skybridge Capital alapítója hétfőn a CNBC Squawk Box című műsorában azt mondta, hogy a befektetőknek „fegyelmezettnek kell maradniuk” a kriptoárfolyam visszaesése közepette, megjegyezve, hogy az alapja továbbra is Bitcoin és Ether értékpapírokat ad a portfóliójába.

„Az alapunkba érkező növekvő készpénzzel több BTC-t és ETH-t vásároltunk […] Szóval igen, az igazat megvallva, az emberek visszanéznek majd erre az esésre, és azt mondják, bárcsak lett volna friss készpénzem, hogy megvegyem ezt”.

Novogratz kevésbé volt lelkes a befektetéssel kapcsolatban most, konzervatívabb megközelítést alkalmazva, és elmondta a résztvevőknek, hogy talán még nem jött el az ideje a “sok tőke bevetésének”, mivel a gazdaságnak még tovább kell esnie.

„Amíg nem látom, hogy a Fed meghátrál, amíg nem gondolom, hogy a gazdaság annyira rossz, hogy a Fed-nek abba kell hagynia a beavatkozásokat, és még a csökkentésen is el kell gondolkodnia, addig nem hiszem, hogy itt az ideje sok tőkét bevetni”.

Más mérőszámok, amelyek fényt deríthetnek arra, hogy a kripto közeledik-e a piaci aljához, a Fear and Greed Index, amely június 15-én jelenleg nyolcas értéken áll, az “extrém félelem” alatt, amely utoljára május 17-én, a Terra összeomlásának idején volt látható.

Olvastad már? Ez veszélyes: 2018 óta nem voltak ilyen nagy tőzsdei bitcoinbeáramlások

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.