Ez veszélyes: 2018 óta nem voltak ilyen nagy tőzsdei bitcoinbeáramlások

-

Az adatok szerint a kereskedők idegesek, és egy további csökkenés láncreakciót indíthat el, mivel a tőzsdei felhasználók sietnek felszámolni BTC-állományukat.
A Bitcoin (BTC) a kiskereskedelmi nagy eladás küszöbén állhat, mivel a tőzsdei beáramlások közel három és fél éves csúcsra szöktek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant on-chain elemzőplatform adatai azt mutatják, hogy június 14-én 21 nagy tőzsde felhasználói tömegesen küldtek coinokat a tárcájukba.

A nagy tőzsdék egyetlen nap alatt 83.000 BTC-vel fejezik be a kereskedést.

Ahogy a BTC/USD 20.800 dolláros mélypontra zuhant, a kereskedők körében pánik tört ki, és annak ellenére, hogy a fordulat egy ponton 23.000 dollár fölé emelkedett, úgy tűnt, kevesen bíztak abban, hogy a legrosszabbnak vége.
Azóta a spot árfolyam visszatért 21.000 dollár közelébe, miközben a 24 órás tőzsdei beáramlás elérte az 59.376 BTC-t.
A CryptoQuant adatai szerint ez a legnagyobb napi beáramlás 2018. november 30. óta. Azon a napon a tőzsdék 83.481 BTC nettó beáramlást regisztráltak.
2022. május 9. 29.082 BTC nettó beáramlással zárult a CryptoQuant által megfigyelt platformokon.
Az aggodalmak most arra irányulhatnak, hogy az elkövetkező napokban és hetekben még nagyobb eladási nyomás alakul-e ki a Bitcoin-piacokon.
Körülbelül egy hónappal a 2018-as beáramlás után a BTC/USD a 3.100 dolláros ciklustalpát érte el, ami 84%-kal alacsonyabb a korábbi 20.000 dolláros történelmi csúcsnál.

Bitcoin tőzsdei nettó áramlások grafikonja. Forrás: CryptoQuant

Ahogy arról a Cointelegraph nemrég beszámolt, az elemzők véleménye megoszlik, amikor arról van szó, hogy a Bitcoin megismétli-e a trendet ebben a ciklusban. Egy 84%-os visszaesés mindössze 11.000 dolláros mélypontot jelentene.
Willy Woo statisztikus az árhelyzet külön elemzésében arra a következtetésre jutott, hogy a makropiaci mozgások diktálják majd a Bitcoin mélypontját.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


„Szerintem ennél egyszerűbb a dolog, úgy gondolom, akkor találjuk meg az alját, amikor a makropiacok stabilizálódnak” – olvasható egy Twitter-szál egy részében, amely a különböző ártámogatási elméleteket mérlegelte.

Az FTX és a Binance különösen erős eladásokat tapasztal

Elemezve, hogy kik adtak el eddig, a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki-Young Ju eközben a származtatott kereskedőkre és a legnagyobb globális tőzsdére, a Binance-re mutogatott.
„Ez az eladási nyomás a Binance és az FTX felől érkezett” – írta egy Twitter–szálon június 13-án:

„$BTC Exchange Inflow CDD (Coins Days Destroyed) jelzi a régi bálna betéteket. A Binance Inflow CDD-je az esés előtt elérte az éves csúcsot.”

Bitcoin érmék megsemmisített napjai a Binance, FTX esetében (képernyőkép). Ki Young Ju/ Twitter

Ki hozzátette, hogy ez ellentétben áll a többi bálnával, akik viszonylag csendben voltak a májusi Terra imploszióval kezdődött árhullám során.
A Coinglass on-chain elemzési erőforrás adatai eközben azt mutatják, hogy az FTX-en milyen mértékű a lefelé irányuló előfeszítés, különösen az elmúlt napokban.

Bitcoin finanszírozási ráták a Binance, FTX számára. Coinglass

Olvastad már? Ismét halasztanak az Ethereum frissítésén


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!