A nemrégiben tapasztalt árfolyamesés hatására a hálózat hashrátája pár napja 182 EH/s értékre esett, de azóta visszaerősödött 200 EH/s fölé. Tette ezt attól függetlenül, hogy az árfolyam még mindig a 21 ezer dolláros szint közelében tartózkodik.

Nagyjából egy hete a hashráta beállította a legújabb csúcsot, 292 EH/s-nél, azóta viszont lassan csökken, és egészen 200 alá is benézett, összesen 21%-os csökkenéssel. A hét elejére visszakerült efölé, jelenleg 230 EH/s körül jár.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelenlegi számok alapján a bányászok szerint a következő nehézségi igazításnál 0,67%-os növekedésre lehet számítani a bányászati nehézségben. Ez persze csak becslés, mivel a következő igazításig még egy hét hátravan, várhatóan június 22-én történik majd meg.

Elért viszont a hálózat arra a pontra, hogy már csak 100 ezer blokk van hátra a következő felezésig. Ennek során a blokkjutalom a jelenlegi 6,25-ről 3,125-re csökken majd.

A bányászok között a legnagyobbnak a Foundry pool számít, amely az USA-ban működik, ők adják a hashráta 22,5%-át. Az elmúlt 72 órában pedig 93 hozzájuk került a kibányászott 413-ból. A második helyezett a Poolin, tőlük a hashráta 13,8%-a érkezik.

A hálózati hashráta 0,73%-a viszont még most is teljesen ismeretlen forrásból érkezik, közülük pedig hárman találtak blokkot az elmúlt három nap során.

Az előző harminc nap során a bányászok több, mint 7,5 millió tranzakciót hitelesítettek, a Bitcoin hálózat az elindulása óta pedig összesen 741,4 millió tranzakciót dolgozott fel. A csomópontok száma 15679, a Tor hálózatán pedig 8290 működik.

A blokklánc teljes mérete mára meghaladta a 467 GB-ot, és 19,067 millió bitcoin már kibányászásra került. A bányászoknak tehát már alig 1,93 millió áll a rendelkezésére, amelyet a következő 120 év során kibányászhatnak.

Olvastad már? Érdemes vigyázni, a Metamaskot és a Coinbase Walletet is lopják a csalók

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!