Nagyot csökkent a Bitcoin hashrátája

-

A nemrégiben tapasztalt árfolyamesés hatására a hálózat hashrátája pár napja 182 EH/s értékre esett, de azóta visszaerősödött 200 EH/s fölé. Tette ezt attól függetlenül, hogy az árfolyam még mindig a 21 ezer dolláros szint közelében tartózkodik.
Nagyjából egy hete a hashráta beállította a legújabb csúcsot, 292 EH/s-nél, azóta viszont lassan csökken, és egészen 200 alá is benézett, összesen 21%-os csökkenéssel. A hét elejére visszakerült efölé, jelenleg 230 EH/s körül jár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi számok alapján a bányászok szerint a következő nehézségi igazításnál 0,67%-os növekedésre lehet számítani a bányászati nehézségben. Ez persze csak becslés, mivel a következő igazításig még egy hét hátravan, várhatóan június 22-én történik majd meg.

Elért viszont a hálózat arra a pontra, hogy már csak 100 ezer blokk van hátra a következő felezésig. Ennek során a blokkjutalom a jelenlegi 6,25-ről 3,125-re csökken majd.
A bányászok között a legnagyobbnak a Foundry pool számít, amely az USA-ban működik, ők adják a hashráta 22,5%-át. Az elmúlt 72 órában pedig 93 hozzájuk került a kibányászott 413-ból. A második helyezett a Poolin, tőlük a hashráta 13,8%-a érkezik.
A hálózati hashráta 0,73%-a viszont még most is teljesen ismeretlen forrásból érkezik, közülük pedig hárman találtak blokkot az elmúlt három nap során.
Az előző harminc nap során a bányászok több, mint 7,5 millió tranzakciót hitelesítettek, a Bitcoin hálózat az elindulása óta pedig összesen 741,4 millió tranzakciót dolgozott fel. A csomópontok száma 15679, a Tor hálózatán pedig 8290 működik.
A blokklánc teljes mérete mára meghaladta a 467 GB-ot, és 19,067 millió bitcoin már kibányászásra került. A bányászoknak tehát már alig 1,93 millió áll a rendelkezésére, amelyet a következő 120 év során kibányászhatnak.

Olvastad már? Érdemes vigyázni, a Metamaskot és a Coinbase Walletet is lopják a csalók

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!