Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

-

A Bitcoin csütörtökön eltávolodott a közelmúltbeli 20.000 dolláros mélypontjától, miután a Federal Reserve történelmi kamatemelést hajtott végre.
Mivel az Egyesült Államokban az infláció a múlt hónapban 44 éves csúcsra, 8,6%-ra emelkedett, a Fed 0,75%-os kamatemeléssel reagált. Az ETH ma szintén kis mértékben emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A BTC árfolyama csütörtökön minimálisan nőtt, ahogy a piacok reagáltak a Federal Reserve legutóbbi kamatemelésére.
A Fed úgy döntött, hogy 75 bázisponttal (bps) emeli a kamatokat a legutóbbi kamatdöntő ülésén, aminek látszólagos eredményeként a BTC/USD 22.868,92 dollárig emelkedett.
A csütörtöki mozgással a bitcoin eltávolodott a tegnapi 20.391,30 dolláros mélypontról, és a kereskedők megpróbálnak egy új támaszpontot létrehozni.

BTC/USD – Napi grafikon

A cikk írásakor úgy tűnik, hogy a 21.100 dolláros pont egy potenciális árfolyampadló lehet, azonban a medvék valószínűleg megpróbálják még lejjebb küldeni a BTC-t.
Az ár mellett úgy tűnik, hogy a 14 napos RSI is megállapodott a 23,20-as támaszterületen, ami némi optimizmust adhat a bikáknak.
Ha azonban a relatív erő ezen pont alá kerülne, akkor a medvék által célba vett 19.000 dolláros célt még mindig elérhetik.

Ethereum

Az ETH szerdán közel állt ahhoz, hogy 1000 dollár alá essen, azonban a mai napon az FOMC ülését követően emelkedett is.
Az 1.060,97 dolláros mélypontot követően az ETH/USD a mai kereskedési napon korábban 1.246,14 dolláros napközbeni csúcsot ért el.
A bitcoinhoz hasonlóan a mai mozgás során az ETH is megpróbált új támaszpontot találni, a kereskedők egyelőre úgy tűnik, hogy az 1.100 dolláros területen állapodtak meg.

ETH/USD – Napi grafikon

Összességében az ETH még mindig közel 40%-kal alacsonyabb, mint a múlt héten ugyanezen a ponton, és a medvés hangulat továbbra is jelen van.
Amennyiben ez a hangulat ismét lendületbe jön, a medvék valószínűleg 1000 dollár alá viszik az ethereumot, egyesek azonban 800 dolláros mélypontot várnak.
Ehhez a Relatív Erősség Indexnek valószínűleg 20 alatt kell majd lennie, ahol jelenleg tartózkodik.

Olvastad már? New York polgármestere nem szeretné, ha be lenne tiltva a kriptobányászat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!