New York polgármestere nem szeretné, ha be lenne tiltva a kriptobányászat

-

Eric Adams, a város polgármestere ismert kriptotámogatónak számít, és most nyilvánosan is felkérte Hochul kormányzót, hogy ne tiltsa be a bitcoin bányászatát.
A tervek szerint az állam két éves moratóriumot vezetne be a proof of work, PoW bányászatra. A törvénytervezet minden bányászfarmot ellehetetlenítene, amely nem 100%-ban megújuló energiát használ.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


New York környezetvédelmi ügynöksége aktívan tanulmányozza a bányászat hatásait a környezetre. Június elején az állam képviselői megszavazták a törvényt, és most a kormányzó, Kathy Gochul jóváhagyása kell az életbe lépéshez.
Adams polgármester viszont arra kérte a kormányzót, hogy ne hagyja jóvá, mivel túl sok gazdasági kárt okozna a városnak és az államnak.
Adams régebben még a fizetése egy részét is bitcoinban kérte, hogy megmutassa a kriptoipar iránti elkötelezettségét.


Most a bányászok mellé állt, és úgy fogalmazott, hogy nem akar korlátokat állítani eléjük, hiszen a bányászatra fordított befektetéseik nagyon hasznosak az állam gazdasága számára.

„Meg fogom kérni a kormányzót, hogy vétózza meg a törvényt, ne álljon a kriptoipar fejlődésének az útjába.”

A törvény támogatói, köztük az eredeti beadvány elkészítői amiatt aggódnak, hogy a bányászok által használt energiához fosszilis tüzelőanyagokat kell elhasználni, és ez megnehezítené a 2050-re kitűzött 85%-os karboncsökkentési célt.
A támogatók szerint Adams kérése meglepetésként hatott rájuk, és tulajdonképpen mintha azt szeretné, hogy „a város visszatérjen a kriptopénzek kőkorába”. Adams még korábban, februárban negatívan nyilatkozott a bányászatról.
A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, a CBECI saját adataiból kiderül, hogy New York számít az USA negyedik legnagyobb bányász-régiójának.
Az állam döntése a tiltásról akár dominó-hatást is eredményezhet, A GEM Mining vezetője, John Warren szerint viszont a bányászok egyszerűen átköltöztetik majd a vállalkozásaikat barátságosabb hozzáállású államokba.
A Bitcoin Mining Council felmérése alapján világszerte a bányászati kapacitás több, mint a fele fenntartható energiaforrásból származik.
A bányászok is egyre kevésbé akarnak a fosszilis energiahordozóktól függeni, így támogatják a technológiai innovációkat is.
Adams polgármester szerint New York inkább megfogalmazhatna emissziós határértékeket, és ehhez szükséges határidőket, hogy „tiltás helyett inkább célokat adjanak” a bányászoknak.

Olvastad már? Új kriptoszabályozás készülhet az EU-ban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!