Kriptós csalással vádolnak egy Dél-afrikai rádióst

-

Miután azzal vádolták, hogy bitcoin befektetési rendszerében becsapta a befektetőket, Sebasa Mogale dél-afrikai rádiós műsorvezető azt mondta, hogy jogi lépéseket fog tenni azok ellen a személyek ellen, akik feljelentették őt a rendőrségen.
Ügyvédje ragaszkodott ahhoz, hogy nem fognak bizonyítékot találni, mert Mogale soha nem követett el csalást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sebasa Mogale, a Thobela FM műsorvezetője, akit azzal vádolnak, hogy bitcoin befektetési rendszerén keresztül megkopasztotta a befektetőket, jogi lépésekkel fenyegetőzött azokkal szemben, akik csalás miatt feljelentést tesznek ellene a bűnüldöző szerveknél.
A rádiós műsorvezető jogi képviselője, Lesedi Mphahlele szerint Mogale „nem kapott pénzt senkitől”.
A „Skeem Saam” című dél-afrikai televíziós műsorban is szerepet játszó Mogale fenyegetései azt követően hangzottak el, hogy a regionális rendőrség szóvivője megerősítette, hogy szervezetéhez valóban érkeztek panaszok olyan személyektől, akik azt állítják, hogy a műsorvezető átverésének áldozatai.
Az egyik jelentés szerint öt csalási ügyet indítottak Mogale ellen, és a nyomozás jelenleg is folyik.
Ha a vizsgálat befejeződik, a rendőrség átadja az ügyeket egy vezető ügyésznek, aki majd meghatározza a további lépéseket – áll a jelentésben.

Nincs bizonyíték a vádak alátámasztására

Az ügyfelével szemben felhozott állításokkal kapcsolatban Mphahlele azt mondta, hogy az állítások alaptalanok, és sértik Mogale jó hírnevét.

„Azt hiszem, arról van szó, hogy az emberek nem értik, hogyan működik az üzlet. Ilyen a BTC. Sebasa csak marketinget csinált. Kihívunk mindenkit, hogy mutassa be a fizetési bizonylatot, amely azt mutatja, hogy a pénz a magánszámlájára vagy az üzleti számláira érkezett a műsorvezetőhöz.”

Bár elismerte, hogy csalási ügyek indultak ügyfele ellen, Mphahlele ragaszkodott ahhoz, hogy nem fognak bizonyítékot találni, mert Mogale soha nem követett el csalást.
A nyilatkozatában Mogale elismeri, hogy hálózati marketinges, de tagadja, hogy kényszerítette volna az embereket a regisztrációra.
A rádiós műsorvezető azt is elmondta, hogy soha nem állította magáról, hogy kriptovaluta-szakértő vagy kriptovaluta-üzletág tulajdonosa lenne.
Míg egyes állítólagos áldozatai azt állítják, hogy összesen közel 50 000 dolláros veszteséget szenvedtek el, a rádiós műsorvezető ragaszkodik ahhoz, hogy azok, akik feliratkoztak a bitcoin befektetési programjára, teljes mértékben hozzáférnek a számláikhoz.

Olvastad már? Peter Schiff a bitcoin összeomlására számít, és meg is magyarázza, miért

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!