Kriptós csalással vádolnak egy Dél-afrikai rádióst

-

Miután azzal vádolták, hogy bitcoin befektetési rendszerében becsapta a befektetőket, Sebasa Mogale dél-afrikai rádiós műsorvezető azt mondta, hogy jogi lépéseket fog tenni azok ellen a személyek ellen, akik feljelentették őt a rendőrségen.
Ügyvédje ragaszkodott ahhoz, hogy nem fognak bizonyítékot találni, mert Mogale soha nem követett el csalást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sebasa Mogale, a Thobela FM műsorvezetője, akit azzal vádolnak, hogy bitcoin befektetési rendszerén keresztül megkopasztotta a befektetőket, jogi lépésekkel fenyegetőzött azokkal szemben, akik csalás miatt feljelentést tesznek ellene a bűnüldöző szerveknél.
A rádiós műsorvezető jogi képviselője, Lesedi Mphahlele szerint Mogale „nem kapott pénzt senkitől”.
A „Skeem Saam” című dél-afrikai televíziós műsorban is szerepet játszó Mogale fenyegetései azt követően hangzottak el, hogy a regionális rendőrség szóvivője megerősítette, hogy szervezetéhez valóban érkeztek panaszok olyan személyektől, akik azt állítják, hogy a műsorvezető átverésének áldozatai.
Az egyik jelentés szerint öt csalási ügyet indítottak Mogale ellen, és a nyomozás jelenleg is folyik.
Ha a vizsgálat befejeződik, a rendőrség átadja az ügyeket egy vezető ügyésznek, aki majd meghatározza a további lépéseket – áll a jelentésben.

Nincs bizonyíték a vádak alátámasztására

Az ügyfelével szemben felhozott állításokkal kapcsolatban Mphahlele azt mondta, hogy az állítások alaptalanok, és sértik Mogale jó hírnevét.

„Azt hiszem, arról van szó, hogy az emberek nem értik, hogyan működik az üzlet. Ilyen a BTC. Sebasa csak marketinget csinált. Kihívunk mindenkit, hogy mutassa be a fizetési bizonylatot, amely azt mutatja, hogy a pénz a magánszámlájára vagy az üzleti számláira érkezett a műsorvezetőhöz.”

Bár elismerte, hogy csalási ügyek indultak ügyfele ellen, Mphahlele ragaszkodott ahhoz, hogy nem fognak bizonyítékot találni, mert Mogale soha nem követett el csalást.
A nyilatkozatában Mogale elismeri, hogy hálózati marketinges, de tagadja, hogy kényszerítette volna az embereket a regisztrációra.
A rádiós műsorvezető azt is elmondta, hogy soha nem állította magáról, hogy kriptovaluta-szakértő vagy kriptovaluta-üzletág tulajdonosa lenne.
Míg egyes állítólagos áldozatai azt állítják, hogy összesen közel 50 000 dolláros veszteséget szenvedtek el, a rádiós műsorvezető ragaszkodik ahhoz, hogy azok, akik feliratkoztak a bitcoin befektetési programjára, teljes mértékben hozzáférnek a számláikhoz.

Olvastad már? Peter Schiff a bitcoin összeomlására számít, és meg is magyarázza, miért

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!