Több mint 13.000 wholecoiner jelent meg a Bitcoin hálózatán a múlt héten

-

A nagy tárcacímek – amelyek 0,1 bitcoint vagy annál többet tartalmaznak – továbbra is gyorsan növekvő ütemben halmozzák fel a Bitcoint.
Viszlát medvepiaci blues; üdvözöljük a hálózaton a Bitcoin (BTC) hívőket. Az elmúlt héten 13.091-gyel nőtt az egy BTC-t vagy annál többet tartalmazó Bitcoin tárcacímek száma. A „wholecoinosok” teljes száma 865.254-re emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A wholecoinerek száma a lefelé irányuló árfolyam-akció során ugrásszerűen megnőtt, amit a Glassnode grafikonján látható hokibotszerű növekedés is szemléltet:

Június 10-e óta a narancssárga vonal megugrott. Forrás:  Glassnode

Christian Ander, a svéd BT.CX Bitcoin-tőzsde alapítója a Cointelegraph-nak elmondta:

„Az emberek erősen hisznek a Bitcoin-hálózat jövőjében és a valuta értékében.”

Az elmúlt 10 napban, a május 10-i, 30.000 dollárra történő piaci zuhanás óta több mint 14.000 wholecoiner csatlakozott a hálózathoz. Mivel csak 21 millió BTC kerül valaha kibányászásra, ezek a tárcacímek az összes bitcoin huszonegymilliomod részének a tulajdonosai lesznek.
A bitcoinonként hozzávetőlegesen 20.000 dolláros árfolyam mellett a wholecoinerek számának ugrásszerű növekedése arra utal, hogy a kiskereskedők – vagy ahogyan előszeretettel nevezik őket, a „plebs”-ek – olyan gyorsan vásárolnak bitcoint, ahogyan azt a jövedelmük lehetővé teszi.
A 0,1 BTC-t (2000 dollár) vagy annál többet hozzáadó címek száma szintén parabolikus ugrást mutatott az elmúlt 10 napban.

Ezzel szemben a 100 BTC-nél többet tartalmazó tárcák száma 136-tal csökkent ugyanebben az időszakban. Ebből arra lehet következtetni, hogy a „bálna” tárcák (nagy BTC-tárcacímek) kipakolhatják a zsákjaikat.
Amikor Satoshi Nakamoto 2009. január 9-én kibányászta az első bitcoint, a Gini-koefficiens 1 volt, azaz a hálózaton belüli jövedelmi egyenlőtlenség a legnagyobb volt.
A Corrado Gini statisztikus által kidolgozott Gini-együttható a jövedelmi vagy vagyoni egyenlőtlenséget jelöli egy társadalmi csoporton belül. A Bitcoin esetében ez a tárcacímek tekintetében szintén leképezhető.
Amint Hal Finney, az első Bitcoin-hívő elkezdett bitcoint bányászni és fogadni, a Gini-együttható értéke 1-re csökkent.
Azóta egyre alacsonyabb és alacsonyabb tendenciát mutat, ami azt jelzi, hogy a vagyoneloszlás a Bitcoin-hálózaton egyre igazságosabbá válik.

Olvastad már? A Sberbank felkészül a digitális pénzügyi eszközök kezelésére

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!