Idén már 15-ször halt meg a bitcoin

-

A Bitcoin Obituaries, azaz a Bitcoin Gyászjelentések oldala szerint a mainstream média idén már 15 alkalommal temette el a bitcoint, legutóbb éppen június 18-án.
Eszerint ráadásul a bitcoin nem is fog helyrejönni. A Google Trends adataiból az is kiderül, hogy a „bitcoin is dead” kifejezésre minden eddiginél többen kerestek rá a közelmúltban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Öreg mondás nem vén mondás

Nemrégiben nagyot esett a BTC árfolyama, és ahogy lenni szokott, ilyenkor előkerülnek a kárörvendő jósok. Sokak szerint a bitcoin végleg bedőlt, mások viszont tudják, hogy ez a pénz jövője.
Az elmúlt hetek során az árfolyam egészen 18 ezer dollár alá zuhant, a Glassnode számai szerint pedig viszonylag sokan realizálták a veszteségeiket, egészen pontosan 7,3 milliárdnyi coint adtak el a tulajdonosaik a vásárlási árnál alacsonyabb árfolyamon.
A 99bitcoins.com oldal által fenntartott Bitcoin Obituaries listája alapján idén már 15 alkalommal temette a média a bitcoint.
A legutóbbi ilyen „gyászjelentést” az ismert aranyrajongó, Peter Schiff hozta össze, ő már amúgy is számtalanszor jósolta meg a teljes földbe állást az elmúlt évtized során.
Most is úgy véli, ez után már tényleg nem fog helyreállni a bitcoin.

„A hosszú távú tulajdonosok nem aggódnak, mert megéltek már 73%-os visszahúzódásokat is. De azok a közelébe sem értek a mostani piaci zuhanásnak. Az igazi lejtmenet még csak most kezdődött el. A bitcoin nem fog helyrejönni.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Egyre több a Google-keresés is

Schiff szerint ráadásul, ahogyan a recesszió mélyül, sokaknak el kell majd adnia a kriptóját, hogy fizetni tudják a számlákat.
A Google Trends adatai alapján kifejezetten sokan kerestek rá a közelmúltban a „bitcoin is dead” kifejezésre. Mikor legutóbb ilyen sok embert érdekelt ez, az a Terra május elejei bedőlésekor volt.
Az cikkek számát tekintve az idei év egyelőre a középmezőnyben helyezkedik el, 2020, 2012, 2011 és 2010 esetén is kevesebb alkalommal értékelték bukott projektnek a bitcoint.
2021-ben 47-szer írták ezt a médiában, 2020-ban pedig 14-szer. 2010-ben pedig mindössze egyetlen alkalommal volt szó arról, hogy miért is nem tud pénzként működni majd a bitcoin.
Összességében, az elmúlt évtizedben 455 alkalommal jelent meg a globális mainstream médiában olyan cikk, amelyben temették a bitcoint.

Olvastad már? Az idei év legnagyobb volumenjét tapasztalta a Cumberland OTC-pult

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!