Sam Bankman-Fried szerint a bitcoinnak nincs jövője fizetési hálózatként

-

Sam Bankman-Fried, az FTX kriptopénztőzsde alapítója elmondta véleményét a Bitcoin használatának jövőjével kapcsolatban.
Bankman-Fried kijelentette, miszerint nem hisz abban, hogy a Bitcoin fizetési hálózatként működni fog, mivel korlátozottan képes skálázódni e feladat ellátására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Úgy véli azonban, hogy „eszközzé, árucikké és értéktárolóvá” válhat.

Sam Bankman-Fried a Bitcoinról mint fizetési hálózatról

Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried kifejtette véleményét arról, hogy merre tart a bitcoin, és hogy a jövőben milyen lesz a valódi értéke a hálózatnak.
A Financial Times által közzétett interjúban Bankman-Fried kritizálta a Bitcoin mint fizetési hálózat megvalósítását.
Szerinte a Bitcoin blokkláncrendszere több okból sem fog soha működni mindennapi fizetési rendszerként.
Ezek egyike a Bitcoin-blokklánc skálázhatóságának vélt hiánya, a második ok pedig a feltételezett növekedés energia- és környezetvédelmi következményeihez kapcsolódik más alternatívákhoz képest.
Bankman-Fried szerint a fizetési célú bitcoin az aranyhoz hasonlít abban, hogy nem lenne praktikus a használata.
Kijelentette:

„Miért nem megyünk be egy boltba, és fizetünk fizikai aranyrudakkal? Először is, ez nevetséges és abszurd lenne. Hihetetlenül drága lenne. És biztos vagyok benne, hogy rossz hatással lenne az éghajlatra.”

Kijelentette azt is, hogy a proof-of-stake (PoS) hálózatok hatékonyabbak lennének ezen feladatok elvégzésére, és kifejtette:

„A dolgoknak, amelyekkel másodpercenként több millió tranzakciót hajtunk végre, rendkívül hatékonyaknak és könnyűnek kell lenniük, és alacsonyabb energiaköltséggel kell rendelkezniük. Proof of stake hálózatok.”

Bankman-Fried úgy véli, hogy a bitcoin más egyedi tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik arra, hogy „eszközként, árucikkként és értéktárolóként is jó legyen.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Eltérő vélemények

Néhány nézet azonban eltér Bankman-Fried véleményétől. A Bitcoin Lightning Network (LN), a Bitcoin második rétegű (L2) bővítési protokolljának bevezetése, amely nagyon alacsony tranzakciós költségekkel üzemel, megoldást jelenthet azokra a skálázódási problémákra, amelyekkel az első generációs blokkláncok mint a Bitcoin, zsúfoltság esetén szembesülnek.
Ez a véleménye Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai igazgatójának, aki szerint a Lightning képes lehet arra, hogy a Bitcoint megvalósítható fizetési megoldássá változtassa.
Kijelentette:

„A Bitcoin Lightning hálózata csendben kialakulóban van, hogy nyilvánvalóvá tegye Satoshi Nakamoto jóslatát egy decentralizált, egyenrangú fizetési hálózatról.  Erre példa Salvador, ahol az ország a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásával a Lightning használatának laboratóriumává vált, ahol globális vállalatok integrálják a technológiát.”

David Marcus, a Meta korábbi kriptovezetője nemrég indította el a Lightsparkot, egy VC-támogatású céget, amely a Lightning-hálózat fizetési képességeit vizsgálja.

A 2015-ben javasolt protokollnak még mindig nem sikerült elnyernie a mainstream támogatást, és a Defi Pulse, egy decentralizált pénzügyi index szerint a 32. helyen áll a legtöbb értéket zárolt decentralizált protokollok listáján.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!