Ben Bernanke, a Federal Reserve volt elnöke szerint a bitcoin fő felhasználási területe „főként a feketegazdaságban zajló tevékenységek, és gyakran olyan dolgok, amelyek illegálisak vagy törvénytelenek.” Hozzátette: „Nem hiszem, hogy a bitcoin átveszi a pénz alternatív formájának szerepét.”

Ben Bernanke a Bitcoinról, kriptopénzekről

Ben Bernanke, a Federal Reserve korábbi elnöke a CBNC-nek adott hétfői interjújában osztotta meg véleményét a bitcoinról és más kriptovalutákról.

Bernanke közgazdász, aki két cikluson át, 2006 és 2014 között volt az amerikai jegybank elnöke. Elnökségi ideje alatt felügyelte a Fed válaszlépéseit a 2000-es évek végén zajlott pénzügyi válságra.

Megjegyezve, hogy a bitcoin és más kriptovaluták értéke percről percre változik, hétfőn azt mondta:

„Spekulatív eszközként sikeresek voltak.”

Ugyanakkor rámutatott, hogy „a fiat-pénz helyettesítésére szánták őket”, hozzátéve, hogy „ebből a szempontból nem jártak sikerrel.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Folytatta: „Ha a bitcoin a fiat pénz helyettesítője lenne, akkor a bitcoinoddal elmehetnél bevásárolni. Senki sem vásárol élelmiszert bitcoinnal, mert túl drága és túl kényelmetlen ehhez. Ráadásul az élelmiszerek ára … napról napra radikálisan változik bitcoinban kifejezve, így stabilitás sincs.”

Véleménye szerint:

„A bitcoin fő felhasználási területe többnyire a feketegazdasági tevékenységek, és gyakran olyan dolgok, amelyek illegálisak vagy tiltottak.”

Bernanke továbbá elmondta:

Nem hiszem, hogy a bitcoin átveszi a helyét mint alternatív pénzforma.

Ennek ellenére arra számít, hogy a bitcoin és a kriptovaluták „addig lesznek jelen, amíg az emberek hívők és spekulálni akarnak.”

Arra a kérdésre, hogy a BTC szerinte értéktároló vagy digitális arany-e, Bernanke kitartott amellett, hogy „ez egy spekulatív eszköz.”

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!