Bernanke volt Fed-elnök: a bitcoint főként tiltott tevékenységekre használják

-

Ben Bernanke, a Federal Reserve volt elnöke szerint a bitcoin fő felhasználási területe „főként a feketegazdaságban zajló tevékenységek, és gyakran olyan dolgok, amelyek illegálisak vagy törvénytelenek.” Hozzátette: „Nem hiszem, hogy a bitcoin átveszi a pénz alternatív formájának szerepét.”

Ben Bernanke a Bitcoinról, kriptopénzekről

Ben Bernanke, a Federal Reserve korábbi elnöke a CBNC-nek adott hétfői interjújában osztotta meg véleményét a bitcoinról és más kriptovalutákról.

Bernanke közgazdász, aki két cikluson át, 2006 és 2014 között volt az amerikai jegybank elnöke. Elnökségi ideje alatt felügyelte a Fed válaszlépéseit a 2000-es évek végén zajlott pénzügyi válságra.
Megjegyezve, hogy a bitcoin és más kriptovaluták értéke percről percre változik, hétfőn azt mondta:

„Spekulatív eszközként sikeresek voltak.”

Ugyanakkor rámutatott, hogy „a fiat-pénz helyettesítésére szánták őket”, hozzátéve, hogy „ebből a szempontból nem jártak sikerrel.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Folytatta: „Ha a bitcoin a fiat pénz helyettesítője lenne, akkor a bitcoinoddal elmehetnél bevásárolni. Senki sem vásárol élelmiszert bitcoinnal, mert túl drága és túl kényelmetlen ehhez. Ráadásul az élelmiszerek ára … napról napra radikálisan változik bitcoinban kifejezve, így stabilitás sincs.”
Véleménye szerint:

„A bitcoin fő felhasználási területe többnyire a feketegazdasági tevékenységek, és gyakran olyan dolgok, amelyek illegálisak vagy tiltottak.”

Bernanke továbbá elmondta:

Nem hiszem, hogy a bitcoin átveszi a helyét mint alternatív pénzforma.

Ennek ellenére arra számít, hogy a bitcoin és a kriptovaluták „addig lesznek jelen, amíg az emberek hívők és spekulálni akarnak.”
Arra a kérdésre, hogy a BTC szerinte értéktároló vagy digitális arany-e, Bernanke kitartott amellett, hogy „ez egy spekulatív eszköz.”

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!