Egy kereskedő szerint a bitcoin legközelebb elérheti a legmagasabb szintet a Luna-összeomlás óta, míg mások szerint a mélypont még nem jött el.

A BTC május 18-án 30 000 dollár körül mozgott, miután az Egyesült Államok jegybankjának friss megjegyzései volatilitást váltottak ki.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az adatok azt mutatták, hogy a BTC/USD egy május 12. óta fennálló sávban konszolidálódott.

A pár elszabadult, amikor Jerome Powell Fed-elnök gazdaságpolitikai meglátásokat osztott meg Wall Street Journal’s Future of Everything fesztiválon.

„Nem tudom, hogy nagyon hosszú ideje nem szigorodtak-e ennél jobban a pénzügyi feltételek.”

Powell látszólag megerősítette, hogy az 50 bázispontos irányadó kamatemelések folytatódnak a Fed Szövetségi Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) következő ülésein, és a negyedik negyedévben elérhetik a „semleges” szintet.

Az emelések azonban ezt követően is folytatódhatnak, ha szükséges az infláció további megfékezése érdekében.

Mivel a hagyományos piacok már egy ilyen forgatókönyvet áraztak be, a volatilitás összességében korlátozott volt, mivel Powell elkerülte a meglepetéseket.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A BTC/USD rövid időre 29.500 dollárig esett, mielőtt Powell szavai alatt helyreállt. Mivel azonban a kockázatos eszközökre nehéz idők várnak a pénzügyi szigorítás folytatásával, a kriptopiaci kommentátorok kevés optimista hírrel szolgáltak.

„Minden Fed-tisztviselőnek más a véleménye arról, hogy mi a “semleges”. A becslések a 2-3%-os tartományban vannak. A határidős piacok most 3,25%-ot áraztak be decemberre.”

A CME Group FedWatch eszköze szerint a piacok arra számítanak, hogy a célkamat 275 és 300 bázispont között lesz a FOMC decemberi ülésén.

Célkamat-elvárások a 2022. decemberi FOMC ülésre. Forrás: CME Group
Rövid távon egyesek további enyhülést látnak a BTC számára

„Sikerült egy szép zárást elérni a 28,8K dolláros tartománybeli alacsony szint felett, valamint a 30K dolláros alacsony szint felett, amely 2021 májusában jelölte a kezdeti lefelé irányuló megindulást. A következő ellenállás a 33K dolláros terület. Ennek a területnek a tesztelése logikusnak tűnik.”

Egy másik kereskedő, a DonAlt eközben kiemelte a 34 500 dollárt, mint döntő töréspontot a BTC-vel kapcsolatos bikásabb perspektíva belépéséhez.

Egyre több játékos továbbra is a 23.800 dolláros mélypontok alá való visszatérést várja, amelyeket a múlt héten a Terra LUNA és a TerraUSD (UST) összeomlásának csúcsán láttunk.

“A mélypontok kialakulásához idő kell, ezért ne számítsunk rá a következő egy-két napon belül. Valószínűleg támaszt fogunk találni, megpattanunk némi megkönnyebbülésért és a késői shortok csapdába ejtéséért, valamint a trend folytatásáért.”

Mások eközben úgy érzik, hogy a 20 000 dolláros visszalépés valószínűtlen.

Olvastad már? A Web3-ra fókuszál a Cloudflare, Ethereum-csomópontot futtat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.