A kamatemelés miatt lehet volatilis a BTC

-

Egy kereskedő szerint a bitcoin legközelebb elérheti a legmagasabb szintet a Luna-összeomlás óta, míg mások szerint a mélypont még nem jött el.
A BTC május 18-án 30 000 dollár körül mozgott, miután az Egyesült Államok jegybankjának friss megjegyzései volatilitást váltottak ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az adatok azt mutatták, hogy a BTC/USD egy május 12. óta fennálló sávban konszolidálódott.
A pár elszabadult, amikor Jerome Powell Fed-elnök gazdaságpolitikai meglátásokat osztott meg Wall Street Journal’s Future of Everything fesztiválon.

„Nem tudom, hogy nagyon hosszú ideje nem szigorodtak-e ennél jobban a pénzügyi feltételek.”

Powell látszólag megerősítette, hogy az 50 bázispontos irányadó kamatemelések folytatódnak a Fed Szövetségi Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) következő ülésein, és a negyedik negyedévben elérhetik a „semleges” szintet.
Az emelések azonban ezt követően is folytatódhatnak, ha szükséges az infláció további megfékezése érdekében.
Mivel a hagyományos piacok már egy ilyen forgatókönyvet áraztak be, a volatilitás összességében korlátozott volt, mivel Powell elkerülte a meglepetéseket.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A BTC/USD rövid időre 29.500 dollárig esett, mielőtt Powell szavai alatt helyreállt. Mivel azonban a kockázatos eszközökre nehéz idők várnak a pénzügyi szigorítás folytatásával, a kriptopiaci kommentátorok kevés optimista hírrel szolgáltak.

„Minden Fed-tisztviselőnek más a véleménye arról, hogy mi a „semleges”. A becslések a 2-3%-os tartományban vannak. A határidős piacok most 3,25%-ot áraztak be decemberre.”

A CME Group FedWatch eszköze szerint a piacok arra számítanak, hogy a célkamat 275 és 300 bázispont között lesz a FOMC decemberi ülésén.

Célkamat-elvárások a 2022. decemberi FOMC ülésre. Forrás: CME Group

Rövid távon egyesek további enyhülést látnak a BTC számára

„Sikerült egy szép zárást elérni a 28,8K dolláros tartománybeli alacsony szint felett, valamint a 30K dolláros alacsony szint felett, amely 2021 májusában jelölte a kezdeti lefelé irányuló megindulást. A következő ellenállás a 33K dolláros terület. Ennek a területnek a tesztelése logikusnak tűnik.”
Egy másik kereskedő, a DonAlt eközben kiemelte a 34 500 dollárt, mint döntő töréspontot a BTC-vel kapcsolatos bikásabb perspektíva belépéséhez.


Egyre több játékos továbbra is a 23.800 dolláros mélypontok alá való visszatérést várja, amelyeket a múlt héten a Terra LUNA és a TerraUSD (UST) összeomlásának csúcsán láttunk.

„A mélypontok kialakulásához idő kell, ezért ne számítsunk rá a következő egy-két napon belül. Valószínűleg támaszt fogunk találni, megpattanunk némi megkönnyebbülésért és a késői shortok csapdába ejtéséért, valamint a trend folytatásáért.”

Mások eközben úgy érzik, hogy a 20 000 dolláros visszalépés valószínűtlen.

Olvastad már? A Web3-ra fókuszál a Cloudflare, Ethereum-csomópontot futtat


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!