Forgalomba került az NFC-csipet tartalmazó Bolt Card, amely segítségével a Lightning Network használatával lehet fizetni, érintésmentesen.

Az amúgy is gyors Lightning Network így még gyorsabbá vált, hiszen a bankkártyás érintésmentes technológiához hasonlóan ezzel is ugyanúgy lehet fizetni.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kibocsátó CoinCorner egyik elemzője, aki MSW nicknéven ismert az iparágban, Isle of Man szigetén indult el, hogy letesztelje, élesben hogyan működik a rendszer.

Ennek során nyolc Lightning-képes pos-terminált használt, és mindegyiken fennakadás nélkül működött a kártya.

A folyamat hasonló a hagyományos kártyás fizetéshez, a terminál megmutatja a Lightning pénzbekérőt, a Bolt Card-ot pedig egyszerűen csak el kell húzni a készülék felett, amely beolvassa az NFC-csipet.

A hivatalos bejelentés előtt 20 helyen próbálták ki a kártyát, és mind a 20 helyszínen fizetni tudtak ételért, italért, édességért, ezt videóval dokumentálták.

„A Bolt Card használata olyan természetes, ahogyan várnánk egy kártya esetén. Ez lényeges előrelépés a QR-kódok beszkenneléséhez képest. Az pedig a bónusz, hogy a sziget számos helyi üzletét megismerhettem, és megmutathattam nekik, hogy ők is inspirálták a Bolt Card kifejlesztését.”

A tesztelés során az árakat össze is hasonlították, hiszen a Lightning Network satoshiban számol, Isle of Man hivatalos pénzneme viszont a font sterling.

A font most kicsit erősebbnek számít, hiszen a piacon éppen lejtőn tartózkodott a BTC. A Lightning Network második rétegű megoldásként egyértelműen alkalmas a mikrotranzakciókra, és az azonnali fizetésre.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bolt Card előtt azonban QR-kód beolvasásával volt csak lehetséges fizetésre használni.

A CoinCorner ügyvezetője, Danny Scott szerint viszont ez nem elég felhasználóbarát ahhoz, hogy tömeges elterjedést hozhasson.

„A QR-kódos fizetés nehézkes. Fel kell oldanod a telefonod, megnyitni az appot, beolvastatni a QR-kódot, és utána elindítani a tranzakciót. Ez visszalépésnek számít, ha összehasonlítjuk a manapság megszokott fizetési megoldásokkal.”

A Bolt Card több iparági protokollal is kompatibilis, Scott elmondása alapján pedig további lehetőségek irányába is nyitottak, hogy a kártyát még felhasználó-barátabbá tegyék, hogy még könnyebb legyen használni.

A Lightning Network növekedése folyamatos, kezelni tudja a nagy tranzakciókat is a Cash Appon keresztül, és az olyan egyéni fejlesztésű mikrofizetési megoldásokat is, mint a Bolt Card.

Ez a kártya is egy újabba Bitcoin innovációi sorában, a fejlesztők szerint egy valódi termék, amely használható a valódi világban.

Ez a fejlesztés ráadásul azonnal hiteltelenné teszi az olyan véleményeket, mint például az FTX tőzsde vezetője, Sam Bankman-Fried szavait, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, ő nem látja, hogy a bitcoinnak lenne jövője, mint fizetési megoldásnak.

Olvastad már? Mégis működik a bitcoin-bányászat Kínában?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!