Hogyan fizesd ki az ebédedet bitcoinnal

-

Forgalomba került az NFC-csipet tartalmazó Bolt Card, amely segítségével a Lightning Network használatával lehet fizetni, érintésmentesen.
Az amúgy is gyors Lightning Network így még gyorsabbá vált, hiszen a bankkártyás érintésmentes technológiához hasonlóan ezzel is ugyanúgy lehet fizetni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kibocsátó CoinCorner egyik elemzője, aki MSW nicknéven ismert az iparágban, Isle of Man szigetén indult el, hogy letesztelje, élesben hogyan működik a rendszer.
Ennek során nyolc Lightning-képes pos-terminált használt, és mindegyiken fennakadás nélkül működött a kártya.
A folyamat hasonló a hagyományos kártyás fizetéshez, a terminál megmutatja a Lightning pénzbekérőt, a Bolt Card-ot pedig egyszerűen csak el kell húzni a készülék felett, amely beolvassa az NFC-csipet.
A hivatalos bejelentés előtt 20 helyen próbálták ki a kártyát, és mind a 20 helyszínen fizetni tudtak ételért, italért, édességért, ezt videóval dokumentálták.

„A Bolt Card használata olyan természetes, ahogyan várnánk egy kártya esetén. Ez lényeges előrelépés a QR-kódok beszkenneléséhez képest. Az pedig a bónusz, hogy a sziget számos helyi üzletét megismerhettem, és megmutathattam nekik, hogy ők is inspirálták a Bolt Card kifejlesztését.”

A tesztelés során az árakat össze is hasonlították, hiszen a Lightning Network satoshiban számol, Isle of Man hivatalos pénzneme viszont a font sterling.
A font most kicsit erősebbnek számít, hiszen a piacon éppen lejtőn tartózkodott a BTC. A Lightning Network második rétegű megoldásként egyértelműen alkalmas a mikrotranzakciókra, és az azonnali fizetésre.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bolt Card előtt azonban QR-kód beolvasásával volt csak lehetséges fizetésre használni.
A CoinCorner ügyvezetője, Danny Scott szerint viszont ez nem elég felhasználóbarát ahhoz, hogy tömeges elterjedést hozhasson.

„A QR-kódos fizetés nehézkes. Fel kell oldanod a telefonod, megnyitni az appot, beolvastatni a QR-kódot, és utána elindítani a tranzakciót. Ez visszalépésnek számít, ha összehasonlítjuk a manapság megszokott fizetési megoldásokkal.”

A Bolt Card több iparági protokollal is kompatibilis, Scott elmondása alapján pedig további lehetőségek irányába is nyitottak, hogy a kártyát még felhasználó-barátabbá tegyék, hogy még könnyebb legyen használni.
A Lightning Network növekedése folyamatos, kezelni tudja a nagy tranzakciókat is a Cash Appon keresztül, és az olyan egyéni fejlesztésű mikrofizetési megoldásokat is, mint a Bolt Card.
Ez a kártya is egy újabba Bitcoin innovációi sorában, a fejlesztők szerint egy valódi termék, amely használható a valódi világban.

Ez a fejlesztés ráadásul azonnal hiteltelenné teszi az olyan véleményeket, mint például az FTX tőzsde vezetője, Sam Bankman-Fried szavait, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, ő nem látja, hogy a bitcoinnak lenne jövője, mint fizetési megoldásnak.

Olvastad már? Mégis működik a bitcoin-bányászat Kínában?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!