Mégis működik a bitcoin-bányászat Kínában?

-

Egy új tanulmány szerint a Bitcoin hashrátájának a 21%-a még mindig Kínából érkezik, annak ellenére, hogy az országban betiltották a bányászatot az összes kriptós tevékenységgel együtt.
Ez a tiltás viszont úgy tűnik, nem érte el a kívánt célt, és Kínában még mindig bányásznak bitcoint, mégpedig nem is kis mértékben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, a CBECI legújabb, 2022 januári frissítése alapján a hálózat összes hashrátájának 21%-a érkezik onnan, így Kína a második a listavezető USA mögött, ahol a bányászat 37,8%-a összpontosul.
2019-ben még Kína számított a legnagyobb bányásznak, a teljesítmény 75%-a ott működött.
2021 nyarán aztán a kriptók teljes körű betiltása hatására a hashráta 0%-ra esett, miután számos ipari méretű bányászfarmot bezárásra kényszerítettek.
A tiltás ellenére a hashráta viszont ismét emelkedni kezdett, és 2021 szeptemberére elérte a 22,3%-ot, és idén év elejéig egyszer sem csökkent 18% alá.
Forrás: CBECI

Alexander Neumueller, a CBECI projekt vezetője elmondta a sajtónak, hogy az adatok alapján egyértelmű, hogy a bányászat továbbra is működik Kínában is.

„Bizonyítást nyert, hogy az iparági belsősök pletykái igazak, és még mindig működik a bányászat Kínában. Ennek mértéke természetesen messze elmarad a korábbi csúcsoktól, de az ország még így is a globális hashráta ötödét adja.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Oroszország már nem dobogós

A világ harmadik legnagyobb bányásza Kazahsztán, de a hashráta ott viszont jelentős mértékben csökken. Tavaly augusztusban 18%-on állt, idén januárra viszont ez 13,2%-ra esett.
A CBECI adataiból az is kiderül, hogy a teljes hashráta 9%-a ismeretlen forrásból érkezik, azaz nem lehet tudni, hogy kitől jön, és hol találhatók a bányászgépek.
A listában ezután következik Kanada 6,5%-os részesedéssel, és Oroszország, 4,7%-kal.
A vezető USA esetén három állam, Georgia, Texas és Kentucky számít dominánsnak, innen összesen több, mint 50%-a érkezik az ország bányász-kapacitásának, államonként 32%, 11,2% és 10,9%-os megoszlásban.
Említésre méltó mértékű, de azért ennél kisebb bányászai aktivitás mérhető New York, Kalifornia, Észak-Karolina és Washington államban.
A CBECI a bányászpoolok adatait elemzi, és négy nagy pool, a BTC.com, a Poolin, a ViaBTC és a Foundry csapatával együtt is dolgoznak.

Így elég jó rálátásuk van a hálózati hashráta alakulására, így tudták 2019-ben elsőként létrehozni a bányászati aktivitást ábrázoló térképet.

„Folyamatosan keressük a módját, hogy hogyan tudunk pontosabb adatokhoz jutni, hogy még pontosabb elemzéseket, becsléseket nyújthassunk. Ennek az egyik legjobb módja, hogy még több pool esetében tudjunk együttműködni, és a lehető legtöbben vegyenek részt az adatok összegyűjtésében. Ezért is bátorítjuk a poolokat, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot.”

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!