Kriptóhoz köthető bankszámlákat zároltak Iránban

-

Az iráni hírszerzési minisztérium a jelentések szerint csaknem 10 000 bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptopénz-tranzakciók miatt.
Az akciót az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iráni hírszerzési minisztérium szombaton közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy számos bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptovaluta-tranzakciók miatt – jelentette a helyi média.

Összesen 9 219 bankszámlát zároltak, amelyek 545 magánszemélyhez tartoznak.

A közlemény hozzáteszi, hogy a zárolt tranzakciók összértéke több mint 60 billió iráni tomán volt, ami az iráni nyílt piac napi dollárárfolyama alapján körülbelül 2 milliárd dollárnak felel meg.
Az iráni valuta a közelmúltban négyhavi mélypontra esett az amerikai dollárral szemben.
A minisztérium azonban nem közölt részleteket a számlákról vagy arról, hogy a forgalom mekkora része digitális valutában történt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hírszerzési minisztérium akcióját egy bíró utasítására, az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.
Ez része volt az iráni kormány közelmúltbeli tervének, amely az illegális és jogosulatlan deviza- és kriptovaluta-tranzakciók elleni küzdelemre irányul.
Tavaly decemberben a minisztérium bejelentette, hogy befagyasztotta több mint 700 „illegális” devizakereskedő bankszámláját az országban.
Eközben Irán az engedély nélküli kriptopénz-bányászat ellen is fellép. A hatóságok az elmúlt két évben mintegy 7000 engedély nélküli bányászati létesítményt zártak be.

Az iráni kormány új szabályokat is kidolgozott az illegális kriptopénz-bányászat büntetésének szigorítására, beleértve a további pénzbírságokat és börtönbüntetéseket.

Olvastad már? Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!