Kriptóhoz köthető bankszámlákat zároltak Iránban

-

Az iráni hírszerzési minisztérium a jelentések szerint csaknem 10 000 bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptopénz-tranzakciók miatt.
Az akciót az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iráni hírszerzési minisztérium szombaton közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy számos bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptovaluta-tranzakciók miatt – jelentette a helyi média.

Összesen 9 219 bankszámlát zároltak, amelyek 545 magánszemélyhez tartoznak.

A közlemény hozzáteszi, hogy a zárolt tranzakciók összértéke több mint 60 billió iráni tomán volt, ami az iráni nyílt piac napi dollárárfolyama alapján körülbelül 2 milliárd dollárnak felel meg.
Az iráni valuta a közelmúltban négyhavi mélypontra esett az amerikai dollárral szemben.
A minisztérium azonban nem közölt részleteket a számlákról vagy arról, hogy a forgalom mekkora része digitális valutában történt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hírszerzési minisztérium akcióját egy bíró utasítására, az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.
Ez része volt az iráni kormány közelmúltbeli tervének, amely az illegális és jogosulatlan deviza- és kriptovaluta-tranzakciók elleni küzdelemre irányul.
Tavaly decemberben a minisztérium bejelentette, hogy befagyasztotta több mint 700 „illegális” devizakereskedő bankszámláját az országban.
Eközben Irán az engedély nélküli kriptopénz-bányászat ellen is fellép. A hatóságok az elmúlt két évben mintegy 7000 engedély nélküli bányászati létesítményt zártak be.

Az iráni kormány új szabályokat is kidolgozott az illegális kriptopénz-bányászat büntetésének szigorítására, beleértve a további pénzbírságokat és börtönbüntetéseket.

Olvastad már? Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!