Az iráni hírszerzési minisztérium a jelentések szerint csaknem 10 000 bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptopénz-tranzakciók miatt.

Az akciót az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az iráni hírszerzési minisztérium szombaton közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy számos bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptovaluta-tranzakciók miatt – jelentette a helyi média.

Összesen 9 219 bankszámlát zároltak, amelyek 545 magánszemélyhez tartoznak.

A közlemény hozzáteszi, hogy a zárolt tranzakciók összértéke több mint 60 billió iráni tomán volt, ami az iráni nyílt piac napi dollárárfolyama alapján körülbelül 2 milliárd dollárnak felel meg.

Az iráni valuta a közelmúltban négyhavi mélypontra esett az amerikai dollárral szemben.

A minisztérium azonban nem közölt részleteket a számlákról vagy arról, hogy a forgalom mekkora része digitális valutában történt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hírszerzési minisztérium akcióját egy bíró utasítására, az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.

Ez része volt az iráni kormány közelmúltbeli tervének, amely az illegális és jogosulatlan deviza- és kriptovaluta-tranzakciók elleni küzdelemre irányul.

Tavaly decemberben a minisztérium bejelentette, hogy befagyasztotta több mint 700 „illegális” devizakereskedő bankszámláját az országban.

Eközben Irán az engedély nélküli kriptopénz-bányászat ellen is fellép. A hatóságok az elmúlt két évben mintegy 7000 engedély nélküli bányászati létesítményt zártak be.

Az iráni kormány új szabályokat is kidolgozott az illegális kriptopénz-bányászat büntetésének szigorítására, beleértve a további pénzbírságokat és börtönbüntetéseket.

Olvastad már? Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!