Kriptóhoz köthető bankszámlákat zároltak Iránban

-

Az iráni hírszerzési minisztérium a jelentések szerint csaknem 10 000 bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptopénz-tranzakciók miatt.
Az akciót az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iráni hírszerzési minisztérium szombaton közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy számos bankszámlát zárolt gyanús deviza- és kriptovaluta-tranzakciók miatt – jelentette a helyi média.

Összesen 9 219 bankszámlát zároltak, amelyek 545 magánszemélyhez tartoznak.

A közlemény hozzáteszi, hogy a zárolt tranzakciók összértéke több mint 60 billió iráni tomán volt, ami az iráni nyílt piac napi dollárárfolyama alapján körülbelül 2 milliárd dollárnak felel meg.
Az iráni valuta a közelmúltban négyhavi mélypontra esett az amerikai dollárral szemben.
A minisztérium azonban nem közölt részleteket a számlákról vagy arról, hogy a forgalom mekkora része digitális valutában történt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hírszerzési minisztérium akcióját egy bíró utasítására, az ország központi bankjával együttműködve hajtották végre.
Ez része volt az iráni kormány közelmúltbeli tervének, amely az illegális és jogosulatlan deviza- és kriptovaluta-tranzakciók elleni küzdelemre irányul.
Tavaly decemberben a minisztérium bejelentette, hogy befagyasztotta több mint 700 „illegális” devizakereskedő bankszámláját az országban.
Eközben Irán az engedély nélküli kriptopénz-bányászat ellen is fellép. A hatóságok az elmúlt két évben mintegy 7000 engedély nélküli bányászati létesítményt zártak be.

Az iráni kormány új szabályokat is kidolgozott az illegális kriptopénz-bányászat büntetésének szigorítására, beleértve a további pénzbírságokat és börtönbüntetéseket.

Olvastad már? Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!