Angliában szabályozni akarják a stablecoinokat

-

A Terra bedőlése után az angol Pénzügyminisztérium elmondta, új szabályokat kíván kibocsátani a stablecoinokhoz.
A bejelentésük alapján a szabályok mind a kibocsátók, mind az Angliában működő és ezeket használó szolgáltatók esetében érvényes lesz, hogy biztosítsa a pénzügyi szabályozást, és megfelelő jogi kereteket nyújtson.

A hatóság bejelentése a közelmúlt egyik nagy eseményét követi, hiszen a Terra ökoszisztéma algoritmus-alapú stablecoinja, A TerraUSD, az UST elvesztette a dollárhoz való rögzítettségét, és a LUNA tokennel együtt nulla közeli árfolyamra zuhant.

„A pénzügyi szolgáltatásokat és a pénzpiacokat szabályozó törvénycsomagnak része lesz a stablecoinok szabályozása is, és azok fizetőeszközként való felhasználási módjai. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a kibocsátók és a szolgáltatók növekedni tudjanak, és egyben megőrizhetjük a pénzügyi stabilitást is a megfelelő törvényi keretekkel. Így ezek az új technológiák megbízhatóan, stabilan használhatók lesznek.”

A múlt héten Károly herceg beszélt a parlament előtt, és ismertette a következő évre tervezett jogalkotási menetrendet, és ennek során két törvényt is megnevezett, amelyek közvetlenül foglalkoznak a kriptopénzekkel.
Anglia parlamentje áprilisban osztott meg egy tervezetet, amely alapján kriptobarát országgá szeretnének válni, és ennek részeként megfelelő törvényi hátteret dolgoznának ki a kriptoipar, a stablecoinok számára, a Királyi Pénzverde pedig még NFT-t is bocsátana már ki a nyár folyamán.
Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!
A hivatalnokok a saját bevallásuk szerint biztosítani akarják az Egyesült Királyság pénzszektorának a versenyképességét, és nem akarnak lemaradni a technológiai innovációk versenyében.
A tervezetben viszont nincsen szó az algoritmus-alapú stablecoinokról, min amilyen a TerraUSD is, mivel a Pénzügyminisztérium elmondása alapján azok nem számítanak garantáltan stabilnak.

„A kormányzat egyértelműen meghatározta, hogy bizonyos stablecoinok nem használhatók fizetőeszközként, mivel néhány jellegzetességükben fedezetlen kriptoeszköznek számítanak. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kriptopiacot, és készek vagyunk újabb szabályozói lépéseket tenni, amennyiben szükséges.”

A törvényhozók az USA esetében is egyre sürgetik a stablecoinok szabályozását, nem titkoltan szintén a TerraUSD bedőlése miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek ellenére a pénzügyminiszter, Janet Yellen nemrégiben úgy nyilatkozott, a stablecoinok nem jelentenek veszélyt az USA pénzügyi stabilitására.

Olvastad már? Az USA pénzügyminisztere szerint a stablecoinok egyelőre nem jelentenek veszélyt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!