A Terra bedőlése után az angol Pénzügyminisztérium elmondta, új szabályokat kíván kibocsátani a stablecoinokhoz.

A bejelentésük alapján a szabályok mind a kibocsátók, mind az Angliában működő és ezeket használó szolgáltatók esetében érvényes lesz, hogy biztosítsa a pénzügyi szabályozást, és megfelelő jogi kereteket nyújtson.

A hatóság bejelentése a közelmúlt egyik nagy eseményét követi, hiszen a Terra ökoszisztéma algoritmus-alapú stablecoinja, A TerraUSD, az UST elvesztette a dollárhoz való rögzítettségét, és a LUNA tokennel együtt nulla közeli árfolyamra zuhant.

„A pénzügyi szolgáltatásokat és a pénzpiacokat szabályozó törvénycsomagnak része lesz a stablecoinok szabályozása is, és azok fizetőeszközként való felhasználási módjai. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a kibocsátók és a szolgáltatók növekedni tudjanak, és egyben megőrizhetjük a pénzügyi stabilitást is a megfelelő törvényi keretekkel. Így ezek az új technológiák megbízhatóan, stabilan használhatók lesznek.”

A múlt héten Károly herceg beszélt a parlament előtt, és ismertette a következő évre tervezett jogalkotási menetrendet, és ennek során két törvényt is megnevezett, amelyek közvetlenül foglalkoznak a kriptopénzekkel.

Anglia parlamentje áprilisban osztott meg egy tervezetet, amely alapján kriptobarát országgá szeretnének válni, és ennek részeként megfelelő törvényi hátteret dolgoznának ki a kriptoipar, a stablecoinok számára, a Királyi Pénzverde pedig még NFT-t is bocsátana már ki a nyár folyamán.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hivatalnokok a saját bevallásuk szerint biztosítani akarják az Egyesült Királyság pénzszektorának a versenyképességét, és nem akarnak lemaradni a technológiai innovációk versenyében.

A tervezetben viszont nincsen szó az algoritmus-alapú stablecoinokról, min amilyen a TerraUSD is, mivel a Pénzügyminisztérium elmondása alapján azok nem számítanak garantáltan stabilnak.

„A kormányzat egyértelműen meghatározta, hogy bizonyos stablecoinok nem használhatók fizetőeszközként, mivel néhány jellegzetességükben fedezetlen kriptoeszköznek számítanak. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kriptopiacot, és készek vagyunk újabb szabályozói lépéseket tenni, amennyiben szükséges.”

A törvényhozók az USA esetében is egyre sürgetik a stablecoinok szabályozását, nem titkoltan szintén a TerraUSD bedőlése miatt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek ellenére a pénzügyminiszter, Janet Yellen nemrégiben úgy nyilatkozott, a stablecoinok nem jelentenek veszélyt az USA pénzügyi stabilitására.

Olvastad már? Az USA pénzügyminisztere szerint a stablecoinok egyelőre nem jelentenek veszélyt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!