Az USA pénzügyminisztere szerint a stablecoinok egyelőre nem jelentenek veszélyt

-

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyik biztosa a stablecoinok szigorúbb szabályozására számít. Janet Yellen pénzügyminiszter szerint azonban a stablecoinok jelenleg „nem jelentenek valós veszélyt” az ország pénzügyi stabilitására.
A stablecoinok szabályozása forró téma volt a héten a Terra fiaskóját követően, amelynek következtében az UST elvesztette az amerikai dollárhoz való kötöttségét, a LUNA pedig nullához közeli szintre zuhant.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) egyik biztosa, Hester Peirce csütörtökön a kriptopénzek szabályozásáról beszélt a londoni székhelyű Official Monetary and Financial Institutions Forum által szervezett rendezvényen.
Peirce, akit a kriptoközösségben „kriptomamaként” ismernek, jelezte, hogy hamarosan szigorúbb szabályozás jöhet a kriptopénzekre, különösen a stablecoinokra.

„Ez egy olyan terület, amely a héten nyilvánvalóan nagy figyelmet kapott.”

A törvényhozók a pénzügyminisztériummal együtt dolgoznak a stablecoin szabályozásán Az amerikai törvényhozók hangsúlyozták a stablecoin szabályozásának szükségességét.
Janet Yellen pénzügyminiszter a héten a Szenátus Banki, Lakásügyi és Városfejlesztési Bizottsága előtt tett beszámolójában hangsúlyozta, hogy fontos és sürgős, hogy a Kongresszus elfogadja a fizetési stablecoinokat szabályozó jogszabályokat.

Yellen a héten a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtt is beszélt.

„Ebben a léptékben nem jellemezném őket a pénzügyi stabilitást fenyegető valódi veszélyként, de nagyon gyorsan növekednek, és ugyanolyan kockázatokat jelentenek, mint amilyeneket évszázadok óta ismerünk a bankrohamokkal kapcsolatban.”

Mind a Pénzügyi Stabilitási Felügyeleti Tanács (FSOC), mind a Federal Reserve Board figyelmeztetett a stablecoinok kockázataira, amelyek az ország pénzügyi stabilitását fenyegetik.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!