Hivatalos: 1 év tartás után adómentes a kriptonyereség Németországban

-

A német pénzügyminisztérium közzétett egy levelet, amelyben hivatalosan megerősíti, hogy a kriptoeszközök értékesítése egy év után adómentes, még akkor is, ha a coinokat stake-elésre és kölcsönzésre használják.

Hogyan adóznak a kriptokeresekdők Németországban?

A német pénzügyminisztérium szerdán bejelentette, hogy közzétette a kriptopénzek jövedelemadóztatásáról szóló levelét, melyben az áll:

„Ez az első alkalom, hogy országosan egységes közigazgatási utasítás született a témában.”

A pénzügyminisztérium részletezte, hogy egy tavalyi meghallgatáson az egyik legintenzívebben megvitatott kérdés az volt, hogy a kriptokölcsönzés és a stake-elés adómentes tartási ideje minimum 10 év legyen-e.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A minisztérium megjegyezte, hogy a szövetségi államokkal egyeztetve:

„A levélben most az áll, hogy az úgynevezett 10 éves időszak nem vonatkozik a virtuális valutákra.”

Németországban a kriptopénzeket „magánvagyonnak” tekintik, ami azt jelenti, hogy „inkább egyéni jövedelemadót vonz, mint tőkenyereségadót” – magyarázta a Koinly kriptoadó-cég, hangsúlyozva, hogy Németország „csak akkor adóztatja a kriptót, ha ugyanabban az évben adják el, amikor megvásárolták.”
A Koinly tovább részletezte:

„Németországban »magáneladásként« a kriptogazdálkodásból származó nyereség egy év tartási idő után teljesen adómentes.”

„Ezenfelül a kriptóeladásokból származó nyereség naptári évenként 600 euróig adómentes marad” – tette hozzá a cég, megjegyezve, hogy korábban „amikor a stake-elt kriptók beváltásáról volt szó, ez az adómentes tartási időszak minimum 10 év” volt.

A pénzügyminisztérium által közzétett levélre hivatkozva Patrick Hansen kriptotanácsadó a Twitteren kifejtette:

„A megszerzett kriptoeszközök értékesítése egy év után adómentes marad, még akkor is, ha stake-elésre/kölcsönzésre használják.”

Katja Hessel parlamenti államtitkár a hírt így kommentálta: „magánszemélyek számára a megszerzett bitcoin és ether értékesítéséből származó jövedelem egy év után adómentes. Ez az időszak nem hosszabbodik meg 10 évre, még akkor sem, ha például a bitcoint korábban kölcsönzésre használták, vagy az adóalany ethert adott stake-ként másnak”.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!