25%-os összeomlás veszélye áll fenn az ethereum árfolyamában

-

Az ethereum árfolyamát további csökkenés fenyegeti, annak ellenére, hogy az elmúlt három napban több mint 20%-ot emelkedett.
Az Ethereum natív tokenje, az ether (ETH) készen áll arra, hogy májusban egy leépülési mozdulatot tegyen meg, mivel meggyőző „medvebocs” struktúrát alakított ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

1500 dollárig csökkenhet az ETH?

Az ETH árfolyama május 11. óta konszolidálódik a két konvergáló trendvonal által meghatározott tartományon belül. Az oldalazó mozgása egybeesik a kereskedési volumenek csökkenésével, ami aláhúzza annak lehetőségét, hogy az ETH/USD egy medvezászlót fessen.
A medvezászlók medvés folytatási minták, ami azt jelenti, hogy feloldódnak, miután az árfolyam a struktúra alsó trendvonala alá törik, majd az árfolyam az előző lefelé irányuló mozgás magasságával megegyező mértékben esik (ezt hívják zászlórúdnak).

ETH/USD kétórás árfolyamgrafikon. Forrás: Forrás: TradingView

Ennek a technikai szabálynak az eredményeként az ether azt kockáztatja, hogy a zászlóstruktúra alatt zár, amit további lefelé irányuló mozgások követnek.
Az ETH zászlórúdjának magassága 650 dollár körül van. Ezért, ha az árfolyam leépülésen megy keresztül a zászló csúcspontjánál, 2.030 dollár közelében, akkor a struktúra medvés célpontja 1.500 dollár alatt lesz, ami több mint 25%-os csökkenést jelent a mai árhoz képest.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Eladás, visszahúzódás

Érdekes módon a medvezászló profitcélja arra a területre esik, amely a 2021. február-novemberi időszak során egy 250%-os árfolyamralit előzött meg.
Emellett a cél az ether 200 hetes exponenciális mozgóátlaga (200 napos EMA; a kék hullám) körül van, jelenleg 1600 dollár közelében.
Ideális esetben a keresleti zóna arra késztetheti az etherkereskedőket, hogy felhalmozzák a tokeneket egy éles felfelé irányuló visszalépést várva.
Tegyük fel, hogy ez megtörténik. Ebben az esetben az ETH árfolyamának átmeneti nyereségcélja valószínűleg a több hónapos lefelé lejtő trendvonal lenne, amely ellenállásként szolgált egy „zuhanó csatorna” mintázatban, ahogy az alábbi ábrán látható.

ETH/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Az ETH már visszapattant, miután tesztelte a keresleti zónát (és a zuhanó csatorna alsó trendvonalát) mint támaszt. Ez az ETH/USD-t júniusra a csatorna felső trendvonalának 3000 dollár közeli, a mai árfolyam felett kb. 50%-kal magasabb szintjére tolhatja.

Kiterjesztett forgatókönyv

A legrosszabb forgatókönyv szerint az ETH a keresleti zóna alá törhet, amit nem lenne meglepő azon makrokockázatok miatt, amelyek 2022-ben már hatottak egyszer a piacra.
Figyelemre méltó, hogy az ether több mint 50%-kal csökkent negyedévről negyedévre, mivel a befektetők a magasabb kamatkörnyezetben csökkentik a kockázatosabb eszközök, köztük a bitcoin (BTC) és a technológiai részvények iránti kitettségüket.
Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a további tőzsdei eladások várakozásai a kriptókra is nehezedhetnek, így az ethernek, a bitcoinnak, az adának és másoknak is együttesen árthatnak.

Az Ethereum korrelációs együtthatója a Nasdaq 100-zal 0,90-es értéken áll. Forrás: TradingView.

A BOOX Research, a SeekingAlpha pénzügyi bloggere hosszú távon továbbra is bullish a bitcoin, az ethereum és a szélesebb kriptopiac tekintetében, de úgy véli, hogy a fellendülés több évig is eltarthat.
Kivonatok a jegyzetéből:

„Bár a csúcsról induló korrekciók egy része talán egyszerűen csak kirázta a „forró pénzt”, még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a romló makrokörnyezet még mélyebb veszteségek előtt nyitja meg az utat.”

Olvastad már? Elon Musk még mindig lát fantáziát a Dogecoinban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!