Bitcoin-érmét dobott fel a meccs előtt a török bíró – megbüntetik

-

Törökországban vitát váltott ki, hogy egy futballbíró egy bitcoint dobott fel az isztambuli óriások, a Beşiktaş és a Fenerbahçe közelmúltbeli mérkőzésének kezdete előtt.
Az ország labdarúgóhatósága azt próbálja kideríteni, hogy miért egy kriptopénzt használtak a szertartáshoz, amikor ezt a szerepet a török lírának kellett volna fenntartani.

Bitcoin-érmével kezdte a meccset a bíró, vizsgálat indult Törökországban

Az isztambuli Beşiktaş és a Fenerbahçe labdarúgóklubok legutóbbi összecsapása 1-1-es döntetlennel ért véget, de nem a szoros mérkőzés vonta magára a legnagyobb figyelmet – írta a Hürriyet című török napilap a sporteseményről szóló cikkében.
A közösségi médiában közzétett fotókon a játékvezető egy Bitcoin jelzésű érmét dobott fel a kezdőrúgás eldöntésének ceremóniájaként – jegyzi meg az újság.
Minden futballmérkőzés előtt a játékvezető feldob egy érmét, hogy eldöntse, melyik csapat kezdheti a meccset.
A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) most vizsgálja az esetet, mivel a szabályzata szerint a játékvezetők csak egy 1 líra értékű érmét vagy egy speciális bírói érmét használhatnak, amelynek egyik oldalán egy kapufa, a másik oldalán pedig egy labda látható.
A korábbi játékvezető, Murat Fevzi Tanırlıt idézik, aki „majomtrükknek” nevezte a játékvezetőnek, Arda Kardeşlernek az érmeválasztását.
Tanırlı azzal vádolta kollégáját, hogy beszennyezte a szakma hírnevét, és reményét fejezte ki, hogy a vizsgálat fényt derít majd a valódi szándékára. Figyelmeztetett, hogy Kardeşler büntetést kaphat tettéért.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az incidenssel kapcsolatos további megjegyzéseiben a veterán játékvezető kijelentette:

„Ez nem feledékenység, hanem megmozdulás. Tényleg nem értem, hogy egy ilyen tapasztalt játékvezető miért botránkoztatta meg ezt az eseményt.”

A 34 éves, FIFA-licencet is szerzett játékvezető, akinek ebben a szezonban 25 mérkőzés van a számláján, a gyanú szerint a vezető testületek jóváhagyása nélkül kötött megállapodást egy kriptopénzplatformmal.
A török média megjegyzi, hogy a Beşiktaş – Fenerbahçe mérkőzés kezdőrúgása számos globális sportoldalt is megszólaltatott, a kommentátorok pedig azt sugallják, hogy a FIFA, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és az UEFA, az Európai Labdarúgó Szövetség is belekeveredhet az ügybe.
A Hürriyet megjegyzi, hogy több online vásárlási weboldal is árul Bitcoin-emlékérméket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A napilap arra is rámutat, hogy számos kriptopénzplatform kereskedelmi és szponzori megállapodásokat kötött sportcsapatokkal, és néhány reklámjukban török sportolók is szerepeltek már az elmúlt években.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!