Kriptotőzsdébe fektet a Goldman Sachs

-

A Goldman Sachs digitális eszközökért felelős globális vezetője elmondta, hogy az intézmények részéről egyre nagyobb a kereslet a kriptopénzek iránt, és a cég „aktívan bővíti” piaci képességeit, hogy kielégítse ezt a keresletet.
Így a Goldman Sachs bankóriás és az Egyesült királyságbeli Barclays csatlakozott a milliárdos brit fedezeti alapkezelő, Alan Howard által alapított Elwood Technologies nevű intézményi kriptokereskedési platform 70 millió dolláros első sorozatú finanszírozási köréhez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A körhöz csatlakozott a kripto-barát német Commerzbank, a Galaxy Digital és a Dawn Capital is – számolt be a Financial Times vasárnap. A forrásbevonási kör a jelentés szerint mintegy 500 millió dollárra értékelte a vállalatot.
A kriptopiacok közelmúltbeli esése ellenére az Elwood elmondta, hogy arra fogad, a hagyományos pénzügyi intézmények, például a fedezeti alapok és a bankok továbbra is érdeklődni fognak a kriptovalutákba való befektetés iránt. Az Elwood finanszírozási körét már a legutóbbi áresés előtt elindították.
Az Elwood Technologies vezérigazgatója, James Stickland szerint a forrásbevonás „a kripto életképességének újabb igazolása”.

„Olyan pénzügyi intézményektől kapunk befektetéseket, amelyek nem várnak hatalmas hozamokat 15 perc alatt. Az infrastruktúrába fektetnek be, szerintem ez egy megnyugtató üzenet.”

Az Elwood Technologies kriptopiaci portfóliókezelő rendszert kínál kriptopiaci információkkal és kereskedési infrastruktúrával intézményi befektetők számára, amely olyan interfésszel rendelkezik, amely csatlakozik a kriptotőzsdékhez, likviditásszolgáltatókhoz és letétkezelőkhöz.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az üzletet a Goldman Sachs digitális eszközökért felelős globális vezetője, Mathew McDermott úgy kommentálta, hogy a befektetés azt mutatja, hogy a cég „továbbra is elkötelezett” a kriptovaluták iránt.

„A kriptopénzek iránti intézményi kereslet növekedésével párhuzamosan aktívan bővítjük piaci jelenlétünket és képességeinket, hogy kiszolgáljuk az ügyfelek igényeit.”

A Goldman Sachs finanszírozása a bank további terjeszkedését jelzi a kriptoeszközök terén. A befektetési bank május elején elsőként a Coinbase kriptotőzsdének kínált Bitcoin (BTC) fedezetű hitelt.
Régóta érdeklődik a kriptoipar iránt, sőt márciusban „megatrendként” hivatkozott a digitális eszközökre és a metaverzumra.
A Wall Street-i óriás egy másik esete, amikor a kripto cégek felé közeledett a Goldman vezérigazgatója, David Solomon és az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried találkozója, amely magában foglalta Solomon ajánlatát, hogy segít az FTX-nek a jövőbeli finanszírozási körökben és a szabályozási megfelelésben.

Ami az Elwood Technologies-t illeti, továbbra is Alan Howard többségi tulajdonában marad, aki a fő befektető volt az első befektetési kör előtt.
Howard volt a Brevan Howard fedezeti alap társalapítója, amely 2021 szeptemberében indította el kripto befektetési részlegét, a BH Digital-t.

Olvastad már? 25%-os összeomlás veszélye áll fenn az ethereum árfolyamában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!