„A kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni, hogyan fog megtörténni és hogyan lesz szabályozva. Most mind a központi bank, mind a kormány aktívan foglalkozik ezzel” – mondta Denis Manturov kereskedelmi miniszter.

Oroszország „előbb vagy utóbb” legalizálni fogja a kriptofizetéseket az Orosz Föderáció ipari és kereskedelmi miniszter, Denis Manturov szerint.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ország kormánya 2022 folyamán vizsgálja a különböző kriptoelfogadási játékokat, de még nem véglegesített semmilyen konkrét politikát a digitáliseszköz-fizetésekkel kapcsolatban.

A legalizálását azonban az orosz pénzügyminisztérium a „Digitális pénznemekről” szóló áprilisi törvényjavaslatán keresztül javasolta.

A helyi média, a TASS május 19-i jelentése szerint Manturovot a héten a New Horizont oktatási fórumon kérdezték arról, hogy a legalizált kriptofizetések tervben vannak-e.

„Azt hiszem, igen. A kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni, hogyan fog megtörténni és hogyan lesz szabályozva. Most mind a központi bank, mind a kormány aktívan részt vesz ebben. De mindenki hajlik arra, hogy megértse, hogy ez az idő trendje, és előbb-utóbb egyik vagy másik formában megvalósul”.

„De még egyszer mondom, ennek törvényesnek, korrektnek kell lennie, összhangban a majdan megfogalmazott szabályokkal” – tette hozzá.

Az orosz Központi Bank (CBR) és a pénzügyminisztérium egészen a közelmúltig teljesen ellentétes nézeteket képviselt a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban, a központi bank a teljes betiltást, míg a minisztérium az adózás szabályozását szorgalmazta.

Még januárban a CBR a helyi kriptokereskedelem és bányászat általános betiltását javasolta a szektorhoz kapcsolódó potenciális „pénzügyi stabilitási kockázatok” miatt.

Az Ukrajnában zajló inváziót követően azonban a CBR a múlt hónapban elismerte, hogy túlságosan agresszív álláspontot képviselt a kriptoval szemben, ami megfojtotta a szektor növekedését.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A bank kormányzója, Elvira Nabiullina megjegyezte, hogy az országgal szemben bevezetett számos gazdasági szankció kulcsfontosságú szerepet játszott a kriptoellenes hozzáállás megváltoztatásában, mivel most arra törekszik, hogy a helyi digitális eszközök piacát „működő állapotba” hozza.

Olvastad már? A kamatemelés miatt lehet volatilis a BTC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!