Elkerülhetetlen, hogy Oroszország legalizálja a kriptopénzeket a kereskedelmi miniszter szerint

-

„A kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni, hogyan fog megtörténni és hogyan lesz szabályozva. Most mind a központi bank, mind a kormány aktívan foglalkozik ezzel” – mondta Denis Manturov kereskedelmi miniszter.
Oroszország „előbb vagy utóbb” legalizálni fogja a kriptofizetéseket az Orosz Föderáció ipari és kereskedelmi miniszter, Denis Manturov szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ország kormánya 2022 folyamán vizsgálja a különböző kriptoelfogadási játékokat, de még nem véglegesített semmilyen konkrét politikát a digitáliseszköz-fizetésekkel kapcsolatban.
A legalizálását azonban az orosz pénzügyminisztérium a „Digitális pénznemekről” szóló áprilisi törvényjavaslatán keresztül javasolta.
A helyi média, a TASS május 19-i jelentése szerint Manturovot a héten a New Horizont oktatási fórumon kérdezték arról, hogy a legalizált kriptofizetések tervben vannak-e.

„Azt hiszem, igen. A kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni, hogyan fog megtörténni és hogyan lesz szabályozva. Most mind a központi bank, mind a kormány aktívan részt vesz ebben. De mindenki hajlik arra, hogy megértse, hogy ez az idő trendje, és előbb-utóbb egyik vagy másik formában megvalósul”.

„De még egyszer mondom, ennek törvényesnek, korrektnek kell lennie, összhangban a majdan megfogalmazott szabályokkal” – tette hozzá.

Az orosz Központi Bank (CBR) és a pénzügyminisztérium egészen a közelmúltig teljesen ellentétes nézeteket képviselt a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban, a központi bank a teljes betiltást, míg a minisztérium az adózás szabályozását szorgalmazta.
Még januárban a CBR a helyi kriptokereskedelem és bányászat általános betiltását javasolta a szektorhoz kapcsolódó potenciális „pénzügyi stabilitási kockázatok” miatt.
Az Ukrajnában zajló inváziót követően azonban a CBR a múlt hónapban elismerte, hogy túlságosan agresszív álláspontot képviselt a kriptoval szemben, ami megfojtotta a szektor növekedését.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A bank kormányzója, Elvira Nabiullina megjegyezte, hogy az országgal szemben bevezetett számos gazdasági szankció kulcsfontosságú szerepet játszott a kriptoellenes hozzáállás megváltoztatásában, mivel most arra törekszik, hogy a helyi digitális eszközök piacát „működő állapotba” hozza.

Olvastad már? A kamatemelés miatt lehet volatilis a BTC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!