Mike Novogratz is megszólalt a LUNA összeomlása ügyében

-

Az ismert milliárdos és kriptós befektető, a Galaxy Digital vezetője, Mike Novogratz a napokban osztott meg egy blogposztot a Terra ökoszisztéma összeomlásával kapcsolatban.
Novogratz és a Galaxy Digital nagy LUNA-rajongónak számítanak, a cégvezető még egy témába vágó tetoválást is csináltatott magának. Az események, és a kriptoiparban tapasztalható lejtmenet ellenére Novogratz mégis úgy véli, szerinte az iparág itt marad, nem fog eltűnni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még tavaly a Terra projektjét úgy jellemezte, hogy „olyan, mint a kanári a bányában, jelzi, hogy mi várható”.
A közösségben hamar híre ment, hogy még egy tetoválást is csináltatott magának, de aztán a nemrégiben bekövetkezett összeomlás után közel sem volt olyan aktív a Twitteren, mint szokott. A héten aztán ismét tweetelt, és úgy fogalmazott, érdemes beszélni a történtekről, és arról, hogy hogyan tovább.
„Ami a Terra ökoszisztémájával történt, abban nincsen semmi jó. A LUNA és az UST esetén 40 milliárd dollárnyi kapitalizáció tűnt el alig pár nap alatt. Mind a kisbefektetők, mind a nagyhalak megtapasztalták, ahogyan a vagyon elpárolog, az összeomlás pedig megrengette a kriptóba, defibe vetett bizalmat. Amikor ennyi pénz veszik el, ilyen körülmények között, az emberek válaszokat akarnak. Megpróbálom megfogalmazni, hogy én mit tudtam leszűrni a történtekből.”
Novogratz beszélt a Galaxy kezdeti befektetéséről, még 2020 negyedik negyedévében, amelyet azért léptek meg, mivel nagy növekedési lehetőséget láttak az 1,8 millió felhasználóval rendelkező projektben.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Galaxy úgy vélte, végre találtak egy valós kriptós felhasználási módot. A világpiaci helyzet viszont idénre már romlott, a makrogazdasági mutatók nyomást gyakoroltak a LUNA tokenre, és a tartalékokra, amelyek az UST mögött voltak.

„Az UST növekedése felgyorsult, hiszen az egyik defi alkalmazás, az Anchor 18%-os kamatot fizetett a letétekre. Ezzel tulajdonképpen túlterhelték a Terra rendszerét, és az UST kitalásokkal egyfajta bankrohamot idéztek elő. A tartalékok pedig nem voltak elegek, hogy megvédjék az UST bedőlését.”

Novogratz szerint ez az eset is rávilágít, hogy a befektetésnek vannak bizonyos ajánlásai. Ilyen a diverzifikálás, a profit kivétele időről időre, a megfelelő kockázatkezelés, és az is, hogy a befektető az összképpel is tisztában legyen.
Elmondása szerint a Galaxy Digital követte ezeket a módszereket a LUNA esetében is.

„Olvasni a történeteket arról, hogy sokan az összes megtakarításukat elvesztették, szívszorító. A kriptó esetében alapvető, hogy bárki hozzáférjen a piachoz, de mint befektetés, azt is észben kell tartani, hogy csak azt a pénzt kockáztassa az ember, amely elvesztése nem okoz nagy bajt. Ahogyan mondani szoktam, a pénz 1-5%-át szabad csak egy-egy területre befektetni.”

Novogratz azt is elmondta, még mindig komolyan hisz a kriptoipar potenciáljában, de nem biztos, hogy ez volt az alj, és innen csak felfelé megyünk.

Ahogyan megfogalmazta, a kriptó ciklusokban mozog, és most egy nagyot láthattunk, amely után újratervezés, konszolidáció, és a bizalom újraépítése szükséges.

Olvastad már? Hogyan fizesd ki az ebédedet bitcoinnal

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!