Salvador 21 további bitcoint vásárol a 21-es dátumok megünneplésére

-

Salvador, a bitcoint elsőként törvényes fizetőeszközzé tevő ország további 21 bitcoint vásárolt, hogy megünnepelje „a 21. század 21. évének utolsó [hónapjának] 21. napját” – jelentette be Nayib Bukele elnök. Az ország eddig összesen mintegy 1391 bitcoint vásárolt.

Salvador újabb bitcoinokat vásárol

Salvador elnöke, Nayib Bukele kedden bejelentette, hogy országa több bitcoint vásárolt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bejelentése egy tweettel kezdődött, amely így szólt: „Salvador teljes területe 21.000 négyzetkilométer. Véletlen egybeesés? Nem hiszem!” Ezt egy sor tweet követte, amelyekben együttesen ez állt:

„Ma van a 21. század 21. évének utolsó 21. napja. 21:00 órakor … Ebből az alkalomból 21 bitcoint vásárolunk. A vásárlást 21:21:21-kor teszem meg.”


Ezután egy képet posztolt a BTC-vásárlási tranzakciók listájáról, amelyek összege körülbelül 21 bitcoint tesz ki. „Megvan a nyugta” – írta.

Salvador azóta halmozza a bitcoinokat, hogy az ország szeptemberben törvényes fizetőeszközzé tette a kriptopénzt az amerikai dollár mellett. A legutóbbi vásárlással együtt összesen 1391 bitcoinjuk van már.
A bitcointörvény életbe lépése előtt Salvador 400 BTC-t vásárolt. Ezt követően az ország további 300 BTC-t vett. Bukele elnök akkor bejelentette, hogy Salvadornak most már 700 bitcoinja van.

Októberben az ország további 420 BTC-t vásárolt, novemberben pedig 100 bitcoint. A legutóbbi nagy vásárlás december elején történt 150 BTC-ért, így a vásárlások összértéke 1370 BTC-re emelkedett. A kedden vásárolt 21 BTC-vel együtt az összes vásárlás összege 1391 BTC.
Közben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) figyelmeztette Salvadort, hogy ne használja a bitcoint törvényes fizetőeszközként. A figyelmeztetés egy nappal azután érkezett, hogy Bukele elnök bejelentette, hogy egy vulkán által működtetett és bitcoinkötvényekből finanszírozott „Bitcoin-város” építését tervezi.

Olvastad már? Az önelégült piac után tüzes mozgások következhetnek a QCP Capital szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!