A bitcoin ellaposodott, az altok tarolnak

-

Michaël van de Poppe szerint biztató jelek jelentek meg az altcoin grafikonokon, míg a bitcoin nem kínál meglepetést a 10 napos csúcsról való visszalépésével.
A Bitcoin (BTC) mereven ragaszkodott a szűk sávjához december 23-án, mivel az árfolyam továbbra is ellentmondott az erős vételi aktivitásnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hodlerek szorgalmasan halmoztak

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD nem tudta tartani a 49.000 dollárt, miután 10 napos csúcsokat ért el.
A pár továbbra is egy mindössze 4000 dollár körüli kereskedési zónában ragadt, ami kulcsfontosságú tényezőnek számít. Sokak szerint ez megnöveli a valószínűségét annak, hogy az ünnepi időszakban „short squeeze” fog bekövetkezni.
A csökkenő volatilitás ellenében az adatok megerősítették a befektetők meggyőződését, mivel a kínálatot nagyjából háromszor olyan gyorsan vásárolták fel, mint amennyi új bitcoint bányásztak.

„Az erős kezű HODLER-ek több mint háromszoros ütemben szívják fel a kínálatot a naponta bányászott új érmékhez képest” – foglalta össze a Glassnode on-chain elemző cég a „The Week On-Chain” című heti hírlevelének legújabb kiadásában.

A Glassnode emellett megjegyezte, hogy a 47.000 dolláros spot árfolyamon a BTC-kínálat több mint negyede víz alatt van a legutóbbi mozgáshoz képest.
Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a BTC/USD felfelé vagy lefelé szorulásának valószínűsége minden bizonnyal növekedni fog az új év során, mivel a csökkent aktivitás ritkítja a likviditást, és lehetővé teszi a volatilitás könnyebb növekedését.


A kereskedők körében az 50.000 dollár maradt az a pont, amelyet figyelni kell a bikásabb irányba történő újrainduláshoz.

„Mikulás raliba” kezdhet az XRP?

Az altcoinok körében a szerdai fokozott hangulat alábbhagyott, a piaci kapitalizáció szerinti top 10 kriptovaluta közül csak kettő volt még mindig zöldben a napi időkereteken a cikk írásakor.

Kiemelkedő volt mégis az XRP, amely megtartotta a 18% feletti heti nyereséget, és december eleje óta először tért vissza az 1 dolláros szintre. Az ether (ETH) ismét 4000 dollár alá került.

XRP/USD 1 napos gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe azonban olyan jelekelre hívta fel a figyelmet, hogy az újévi fellendülés miatt a héten a vásárlás egy szilárd stratégia lehet.

„Egyre több heti grafikon alakul szépen az altcoinoknál”mondta Twitter követőinek.

Olvastad már? A kriptó idén állva hagyta a részvénypiacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!