Jelentés: Az összes Bitcoin tranzakció kevesebb, mint 3%-át teszi ki az illegális kereskedés

-

Egy új jelentés szerint az illegális tranzakciók, az átverések és a szerencsejátékok együttesen a Bitcoin-blokklánc forgalmának kevesebb mint 3%-át teszik ki, míg a tőzsdék és más kereskedési platformok a forgalom mintegy 80%-át.

A tőzsdék uralják a Bitcoin-volumeneket

A „Blockchain Analysis of the Bitcoin Market” című új tanulmány megállapította, hogy az illegális tranzakciók, az átverések és a szerencsejátékok együttesen a teljes on-chain bitcoinkereskedési volumen mindössze 3%-át teszik ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Másrészt a tanulmány azt állítja, hogy a tőzsdékkel és kereskedési platformokkal kapcsolatos volumen – amely többnyire spekulatív – a teljes volumen mintegy 80%-át teszi ki.
A National Bureau of Economic Research (NBER) által kiadott jelentés szerzői elemzésükben cáfolni látszanak azt az állítást, hogy az illegális tranzakciók dominálnak a bitcoin (BTC) kereskedési volumenében.
A szerzők, Igor Makarov, a London School of Economics és Antoinette Schoar, az MIT Sloan School of Management munkatársai különösen azt fejtik ki, hogy a korábbi tanulmányok valószínűleg túlbecsülték az illegális ügyletek gazdasági értékét.
Érvelésük alátámasztására a két szerző egy 2019-es tanulmányra hivatkozik, amely arra a következtetésre jutott, hogy a BTC-tranzakciók több mint 46%-a illegális tranzakcióknak köszönhető.
A szerzők kijelentették:

„Először is, Foley et al. (2019) szándékosan kihagyja számításaiból a tőzsdékkel kapcsolatos összes volument, mivel csak az árukért és szolgáltatásokért történő fizetésekre kívánnak összpontosítani. Mivel fentebb kimutattuk, hogy a blokkláncon a kereskedés képezi a fő tevékenységet, ez a választás súlyosan megváltoztatja a nevezőt.”

A Bitcoin volumenének és értékének mozgatórugói

Bár a két szerző egyetért abban, hogy ez a módszer vonzó, mindazonáltal azzal érvelnek, hogy ez „nem tesz különbséget a valódi felhasználók és a rövid életű átmenő klaszterek között, amelyek kizárólag a nyomon követés elhomályosítására léteznek”.
A 2019-es tanulmányban használt módszerrel ellentétben Makarov és Schoar a nem hamis BTC-volumenek kiszámításakor a tőzsdéket, a tőzsdén kívüli (OTC) pultokat vagy a kereskedési pultok adatait is figyelembe vette.
Elemzésükben a két szerző arra a következtetésre jut, hogy a tőzsdékhez és kereskedési pultokhoz kapcsolódó volumen a teljes forgalom mintegy 80%-át teszi ki, míg más ismert entitások a 2020-as év végére a teljes volumen csak kisebb részét teszik ki.

Bár Makarov és Schoar jelentésükben azt sugallták, hogy egyetértenek a bitcointranzakciók pszeudonim jellegével kapcsolatos általános aggodalmakkal, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy „fontos, hogy jól lássuk a tranzakciós tevékenységek nagyságrendjét, hiszen így könnyebben megérthetjük, hogy melyek a bitcoin értékének végső mozgatórugói”.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!