Több mint 50 ország tiltotta már be a kriptót: kongresszusi jelentés

-

A kriptoszabályozásról szóló globális antológia szerint több mint 50 ország léptetett érvénybe valamilyen tilalmat a kriptoiparra.
A világ összesen 51 országa léptetett érvénybe valamilyen tilalmat a kriptoiparra vonatkozóan a Kongresszusi Jogi Könyvtár Globális Jogi Kutatási Igazgatósága (GLRD) által közzétett jelentés szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kiadvány eredetileg 2018-ban jelent meg, de azóta frissítették az új megállapításokkal.

„Míg a 2018-as jelentés 8 joghatóságot azonosított abszolút tilalommal és 15 joghatóságot implicit tilalommal, addig a 2021 novemberi frissítés szerint 9 joghatóségban van érvényben abszolút, és 42-ben implicit tilalom” – áll a jelentésben.

Az abszolút tilalom a meghatározás szerint olyan tilalom, amelyben a kriptopénzeket illegálisnak minősítik.
Az implicit tilalmak azon országokra vonatkoznak, amelyek megtiltják a bankoknak vagy más pénzügyi intézményeknek, hogy kriptovalutákkal kereskedjenek.
A Kongresszusi Könyvtár jelentése kilenc olyan országot részletez, amely abszolút tiltást vezetett be a kriptovalutákra.

Ezek az országok: Algéria, Banglades, Kína, Egyiptom, Irak, Marokkó, Katar, Nepál és Tunézia. Közülük Kína került a leginkább címlapokra az év során.
A kínai kormány 2017 óta tiltja a kriptopénz-kereskedelmet, idén azonban duplázott, miután keményen kezdett el fellépni a kriptobányászat ellen. Ez hatalmas geopolitikai elmozdulást eredményezett a bányászok körében a világ más részeire.
Az Egyesült Államok most a legnagyobb piac, a második és harmadik helyen Kazahsztán és Oroszország áll.
A Bitcoin-bányászatra vonatkozó szigorítás előtt Kína az iparág mintegy kétharmadát tartotta ellenőrzése alatt.

A hallgatólagos csoportba olyan országok tartoznak, mint Tanzánia, Toga, Törökország, Libanon és Bolívia. Riasztó, hogy 21 olyan ország van, amelyről megerősítést nyert, hogy nem alkalmaz pénzmosás- vagy terrorizmusfinanszírozás-ellenes szabályozást a kriptoiparra.
Ezek közé tartozik Brazília, Guernsey, Jordánia, Pakisztán és Kazahsztán, amely a világ egyik vezető bányászati joghatóságává vált.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!