Az önelégült piac után tüzes mozgások következhetnek a QCP Capital szerint

-

Lehet, hogy a dolgok most unalmasnak tűnnek, de az egyre „önelégültebb” piac gyújtóanyagot biztosíthat egy tüzes piaci mozgáshoz – mondja a QCP Capital.
A bitcoin (BTC) a december 22-i tíznapos csúcsok elérése után a piaci „önelégültséggel” kapcsolatos újabb figyelmeztetések közepette maradt a már megszokott árszintek között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mit szólnál egy újévi szorításhoz?

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai a BTC/USD konszolidációjáról árulkodnak, miután az éjszaka folyamán 400 dolláron belülre kerültünk az 50.000 dollárhoz.
A bikák jelentős eladási falba ütköztek a lélektanilag jelentős szint körül, az elemzők pedig az 50.500 dollár elérését és megtartását szabták feltételül ahhoz, hogy rövid időkereteken pozitívra forduljanak a dolgok
„Ma a tengerek szétválnak, utat engedve a BTC-nek, hogy egy magasabb mélypontra jusson” – tweetelte a népszerű kereskedő, Pentoshi.

„Könyörgöm a medvéknek. Gyertek a bárkára. Gyertek a biztonságba. Lovagoljatok velünk az 53k szárazföldjére, ahol mindenki győzhet és dicsőségben ölelkezhet.”

Bár a „Mikulás-rali” eddig elkerülte mind a kriptopiacokat, mind a hagyományos piacokat, néhányan mégis fordulatra fogadtak az újévi időszakban.

A QCP Capital kereskedőcég számára a kulcs az ünnepek alatt várható alacsony likviditásban rejlett, ami egy túlságosan nyugodt piaci felállásban rövidzárlatot válthat ki.
„Úgy véljük, hogy a piac kezd önelégült lenni, ahogy a spot tartományok összenyomódnak ebben a 45.500-49.500-as csatornában.” – tanácsolták szerdán.

„…Fenntartjuk azt a véleményünket, hogy lesz egy szorítás (valószínűleg a felfelé), ahogy a likviditás elvékonyodik az ünnepek alatt és 2022-ben.”

– tették hozzá.
A Coinglass adatai szerint a tőzsdék finanszírozási rátái a cikk írásakor pozitívak, de semlegesek voltak a tőzsdéken, ami a spekulatív aktivitás hiányára utal.

BTC finanszírozási ráta diagramja. Forrás: Coinglass

A dollár feladja a friss nyereséget

A Wall Street nyitásakor a makrojelzések eközben visszafogottak maradtak, mivel a Tesla (TSLA) részvények 4,3%-os megugrása nem befolyásolta a bitcoin teljesítményét.

Az S&P 500 enyhén emelkedett a nyitást követően, miközben az előző hetet jellemző koronavírus-pánik enyhülni látszott.
További enyhülést hozott a csökkenő amerikai dollár, az amerikai dollár devizaindexe (DXY) a nap folyamán a 96-os támasz felé vette az irányt.

Az USA dollár valutaindexe (DXY), 1 órás gyertyadiagram. Forrás: TradingView

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!