Bírósághoz fordult az USA, így akarnak segíteni a Sonynak

-

Az igazságügyi minisztérium polgári jogi keresetet nyújtott be a Sonytól ellopott és bitcoinra konvertált több mint 150 millió dollár visszaszerzése érdekében.
Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma bejelentette, hogy polgári jogi elkobzási panaszt nyújtott be a több mint 150 millió dollárnyi elsikkasztott pénzösszeg bitcoinban történő visszaszerzése érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FBI a Sonyt érintő rablási nyomozás során bukkant a pénzeszközökre.

„Az Egyesült Államok ma egy szövetségi bíróságon lépett fel annak érdekében, hogy megvédje és végül visszaszolgáltassa azt a több mint 154 millió dollárnyi pénzeszközt, amelyet állítólag a tokiói székhelyű Sony Group Corporation egyik leányvállalatától loptak el, majd a bűnüldöző szervek lefoglaltak az FBI által a lopás ügyében folytatott nyomozás során” – áll az Igazságügyi Minisztérium közleményében.

A Sony egyik alkalmazottja állítólag 2021 májusában sikkasztotta el ezeket a pénzeszközöket, és több mint 3800 bitcoinra váltotta át őket (amelyek értéke jelenleg több mint 180 millió dollár).

„Ezeket a pénzeszközöket az FBI nyomozása alapján a bűnüldöző szervek 2021. december 1-jén lefoglalták” – tette hozzá az igazságügyi minisztérium.

Az említett Sony-alkalmazottat az igazságügyi minisztérium Rei Ishii néven nevezte meg. Ishii a Sony Life Insurance Company Ltd., a Sony csoport leányvállalatának alkalmazottja volt.

A Sony ellopott pénze bitcoinba vándorolt

Az igazságügyi minisztérium szerint Ishii állítólag akkor váltotta át a 154 millió dollárt, amikor a vállalat megpróbálta átutalni ezeket az összegeket saját pénzügyi számlái között.
Az igazságügyi minisztérium állítása szerint Ishii meghamisította a tranzakciókat, így a pénzösszegeket a vállalat által ellenőrzött számlájáról egy olyan számlára küldje, amelyet az alkalmazott egy kaliforniai banknál vezetetett.

Ezután Ishii állítólag Bitcoinra váltotta át a pénzeszközöket. A polgári jogi panaszt is Kaliforniában nyújtották be a Sony pénzeszközeinek védelme érdekében.
Az FBI nyomozása során „jelentős segítséget” kapott más bűnüldöző szervektől, többek között a Japán Nemzeti Rendőrségi Ügynökségtől, a Tokiói Fővárosi Rendőrkapitányságtól és a Japán Ügyészség új bűncselekményekkel foglalkozó egységétől.
A Sony és a Citibank is segített a nyomozásban. Mindkét cég „azonnal kapcsolatba lépett és együttműködött a bűnüldöző szervekkel, amint a lopást észlelték” – mondta Suzanne Turner, az FBI különleges ügynöke.

„Az a szándékunk, hogy visszaadjuk az ellopott pénzt ennek a merész lopásnak az áldozatának, és a mai akció segít ebben” – mondta Randy Grossman ügyvezető amerikai ügyész.

„Nem lehet a kriptopénzre támaszkodni, hogy elrejtsék a bűnüldözés elől a jogtalanul szerzett nyereséget. Az Egyesült Államok széleskörűen együttműködik nemzetközi partnereivel a bűncselekmények megelőzése és az ellopott pénzeszközök visszaszerzése érdekében” – tette hozzá Grossman.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!