Saját kriptotőzsdét indít a Revolut

-

A Revolut bejelentette a Revolut X nevű új kriptokereskedési platformját a brit lakossági felhasználók számára, amely állításuk szerint alacsony díjakat és egyszerű fiat-kripto konverziót kínál.

A Revolut, a fintech cég és globális neobank ezzel egy nagy lépést tett a kriptovaluta szférába egy saját kriptotőzsde bevezetésével a lakossági ügyfelek számára az Egyesült Királyságban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Revolut május 7-én mutatta be a Revolut X-et, amely egy meghatározott ügyfélkörre összpontosít.

Revolut

A platformot úgy tervezték, hogy nagy esélyekkel versenyezhessen a főbb kriptotőzsdékkel azáltal, hogy könnyű hozzáférést biztosít a felhasználók számára, és minimális díjakat számít fel.

Új kihívója akadt a nagy kriptotőzsdéknek

A platform egyszerű regisztrációt biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen konvertálják a fiat valutákat, mint például a brit fontot kriptovalutára és fordítva.

Figyelemre méltó, hogy a Revolut X fix díjakat kínál: 0% a maker megbízások és 0,09% a taker megbízások esetében, a kereskedési volumenektől függetlenül, ami alaposan megizzaszthatja a versenytársakat, akik ennél nagyobb jutalékokat számolnak fel.

Leonid Bashlykov, a Revolut kriptovaluta tőzsdei termékfejlesztési vezetője elmondta, hogy a cég nagy várakozások közepette vezeti be az új tőzsdét, amely megváltoztatja a játékteret még a tapasztalt kriptokereskedők számára is.

„Megértettük, hogy a versenyképes díjak, valamint a könnyű regisztráció az, ami a tapasztalt kereskedők számára a legfontosabb, amit egy kriptoplatformtól elvárnak. Ezért így építettük ki a saját tőzsdénket.”

A Revolut széles választéka rögtön az indulásnál

Kezdetben a platform több, mint 100 kriptovaluta kereskedését fogja biztosítani, beleértve a népszerű, nagy kapitalizációjú kriptopénzeket, mint a bitcoin, az ether és az XRP.

Azonban Bashlykov azt mondja, hogy a közeljövőben tervezik, hogy tovább bővítik ezt a választékot.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Hozzátette, hogy bár a platformot tapasztalt kriptokereskedőkre gondolva tervezték, bármelyik brit lakossági számlával rendelkező felhasználó hozzáférhet a Revolut X asztali verzióhoz a meglévő hitelesítőadatokkal, és közvetlenül a platform és a Revolut számlái között kereskedhet további díjak vagy korlátozások nélkül.

Ez a lépés a cég korábbi kriptós szolgáltatásainak a visszaszorítása után történik az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban a jogszabályi akadályok miatt.

A Revolut – amely 2015-ben kezdte meg működését az Egyesült Királyságban pénzátutalásokkal – mára az ország egyik legnagyobb fintech vállalatává nőtte ki magát, több mint 40 millió felhasználóval világszerte.

2017-ben kezdte el lehetővé tenni a felhasználók számára a kriptovaluták vásárlását, tárolását és kereskedését.

A jogszabályok nem könnyítik meg a kriptós cégek dolgát

Azonban 2023 decemberében a cég azt tervezte, hogy leállítja a kriptopiaci szolgáltatásokat az Egyesült Királyságban a pénzügyi hatóság, az FCA új szabályozása miatt.

Az FCA szabályai, amelyek meghirdetett célja a transzparencia növelése és a befektetők védelme, kihívást jelentettek számos kriptocég számára, és ez alól a Revolut sem volt kivétel.

A cég ezt megelőzően, 2023 augusztusában felfüggesztette az Egyesült Államokban a kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásait, bár ez csak a felhasználói bázisának körülbelül 1%-át érintette.

A nehézségek ellenére a vállalat továbbra is aktív a kriptoiparban.

A cég nem titkoltan sokkal nagyobb mértékben akar a területre összpontosítani, és ennek jegyében idén márciusban mutatták be a Revolut Ramp szolgáltatást, amely segítségével a felhasználók a saját web3-as tárcáikból, közvetlenül vásárolhatnak kriptopénzeket.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Mega Dice token előértékesítése közel 800 ezer dollárnál jár

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!