A Bitcoin árfolyama: Ez egy igazi bikafutás jele, vagy ez csak egy csapda?

-

A Bitcoin (BTC) ismét bebizonyította rugalmasságát, és jelentősen visszapattant a közelmúltbeli mélypontokról.

Annak ellenére, hogy a márciusi, 73.000 dollár feletti csúcsról közel 14%-ot veszített, a bitcoin legutóbbi teljesítménye ígéretes fellendülésre utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt héten a Bitcoin rövid időre átlépte a 64.000 dolláros küszöböt, mielőtt a cikk írásakor 62.250 dolláron állapodott meg.

Ez a kis visszavonulás, amely az elmúlt 24 órában 2%-os csökkenést jelentett, nem csorbította a kriptopénz körüli hosszú távú optimizmust.

Bitcoin: Bikás jelek az árfolyam-ingadozások közepette

Az ingadozások közepette a Bitcoin 200 napos mozgóátlaga – amely a hosszú távú piaci trendek értékeléséhez elengedhetetlen indikátor – soha nem látott csúcsra, 50.178 dollárra emelkedett.

Ez a mérföldkő, amelyet a BuyBitcoinWorldwide adatainak felhasználásával elemeztünk, aláhúzza a Bitcoin potenciálisan bikás kilátásait hosszú távon.

bitcoin
Forrás: BuyBitcoinWorldwide

A 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) a napi áringadozások kisimításával tisztább képet nyújt a mögöttes piaci trendről.

A Bitcoin árfolyama a cikkírás idején e kritikus mutató felett maradt, ami arra utal, hogy a hosszú távú lendület bikás volt.

A 200 napos SMA robusztus teljesítménye tovább erősítette ezt az érzést, és összhangban volt a Bitcoin-rajongó Anthony Pompliano meglátásaival.

A CNBC Squawk Box című műsorában Pompliano kiemelte a mutató 50.000 dolláros határt meghaladó jelentőségét, hangsúlyozva a Bitcoin folyamatos felfelé ívelő pályáját a hírhedt napi volatilitás ellenére.

Hozzászólásában megjegyezte az X-en,

„Ne altasson el a bitcoin oldalazása. A hosszú távú tézis ugyanolyan erős, mint mindig”.

Az ő megjegyzései egy szélesebb konszenzust tükröznek a szakértők körében, akik hisznek a Bitcoin tartós értéktételében, még akkor is, ha időszakos árkorrekciókat tapasztalt.

Komplex dinamika tárul fel

Az optimista hosszú távú mutatók ellenére a Santiment adataira pillantva a szunnyadó Bitcoin-forgalom és az aktív címek csökkenését jelezték az elmúlt hónapokban.

bitcoin
Forrás: Santiment

A szunnyadó forgalom csökkenése különösen március elején kezdődött, közvetlenül azelőtt, hogy a Bitcoin új magasságokba emelkedett volna, ami a hosszú távú tulajdonosok körében bekövetkező lehetséges lehiggadásra utal.

Az aktív címek csökkenése a hálózati aktivitás csökkenésére utal. Ezek a mérőszámok óvatosságot sugallnak az általánosan pozitív hangulatú tájkép közepette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy réteg összetettséget adva a közelmúltban jelentették, hogy Josh Olszewicz tapasztalt kereskedő rámutatott a Bitcoin közelmúltbeli nyereségének ellenére lehetséges kockázatokra.

Az Ichimoku felhőt használó elemzése kimutatta, hogy a Bitcoin még mindig a potenciális piaci bizonytalanságok között navigálhat, annak ellenére, hogy túllépte a 64.000 dolláros ellenállási szintet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Mega Dice token előértékesítése közel 800 ezer dollárnál jár

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!