Robert Kiyosaki szerint további bankcsődök várhatók

-

Robert Kiyosaki a gazdag papa könyvek népszerű szerzője a Silvergate Bank körüli problémák, és a Silicon Valley Bank összeomlása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg újabb bankok is terítékre kerülnek majd.

Korábban már megosztotta a követőivel, hogy a világgazdaság az összeomlás határán van, bankpánikra, mentőcsomagokra, és pénzügyi veszteségekre kell készülni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Silicon Valley Bank a hét közepén állt le, az USA pénzügyi hatóságainak az utasítására, a Silvergate Bank pedig csődöt jelentett.

Kiyosaki szerint nem ezek lesznek az utolsók, hamarosan újabb bank vagy bankok állnak be a sorba.

„Kettő elesett, de hamarosan jön a harmadik. Fizikai aranyat és ezüstöt kell vásárolni. Nem ETF-et. Mikor a harmadik bedőlés is megérkezik, a nemesfémek ralizni fognak.”

Kiyosaki régóta ajánlja a követőinek az aranybefektetést. Februárban úgy tweetelt, hogy szerinte 2025-re a sárga nemesfém árfolyama elérheti az 5000 dollárt, az ezüst pedig 500 dollárig menetelhet.

Az idei évre az arany esetében 3800 dollárt jósol, míg az ezüstöt 75 dollárra várja.

Az író bevallottan nem rajong a papír-alapú befektetésekért, és mindig arra inti a követőit, hogy kerüljék el a befektetést a különböző részvényekbe, ETF-ekbe, kötvényekbe vagy alapokba.

A bitcoint is többször megemlítette már, és számos alkalommal hivatkozott a kriptopénzre, mint az emberek pénzére.

Februárban azt mondta, hogy elképzelései szerint a BTC elérheti az 500 ezer dolláros árfolyamot 2025-re, és úgy fogalmazott, hogy mikor a Federal Reserve újraindítja a pénznyomtatót, és több billió dollárt önt a piacra, akkor a bitcoin, az arany, és az ezüst birtokosai jól fognak járni.

Kiyosaki nemrégiben úgy tweetelt, hogy a világgazdaság jelenleg az összeomlás határán jár, és ő bankpánikra, tőkekontrollra, mentőcsomagokra számít.

Valamivel korábban pedig arra figyelmeztette a nyilvánosságot, hogy szerinte már elkezdődött a globális recesszió, és növekedni fog a csődök száma, a munkanélküliséggel és a hajléktalansággal együtt.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin befektetők pánikba, mindenki retteg a hétfői naptól

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!