A Bank of London ajánlatot tesz a SVB brit részlegére

-

A globális elszámolóbank vezeti azt a magántőke-befektetési társaságokból álló konzorciumot, amely az SVB brit ágának megvásárlására törekszik.

A Bank of London globális elszámolóintézet hivatalos ajánlatot nyújtott be a Silicon Valley Bank brit leányvállalatának megvásárlására – derül ki a Reuters által március 12-én nyilvánosságra hozott közleményből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közlemény szerint a vásárlásra egy magántőke-befektetési cégekből álló konzorcium törekszik:

„A The Bank of London által vezetett, vezető magántőke-társaságokból álló konzorcium megerősíti, hogy hivatalos ajánlatot nyújtott be Őfelsége Kincstárának, a Bank of England prudenciális szabályozó hatóságának és a Silicon Valley Bank UK igazgatótanácsának”.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy más brit pénzintézetek is hasonló lépéseket fontolgatnak, köztük a SoftBank tulajdonában lévő OakNorth Bank hitelező.

Az Abu Dhabi Investment vehicle ADQ szintén érdeklődött az SVB ága iránt.

Az SVB összeomlásában érintett startupok és technológiai cégek megmentésére tervet dolgoztak ki a brit hatóságok.

A vészhelyzeti terv számos vállalkozás számára készpénzes mentőövet tartalmaz majd.

Rishi Sunak miniszterelnök elmondta, hogy a kormány „gyors ütemben” dolgozik azon, hogy a következő órákban elkészüljön a terv, amely biztosítja a Silicon Valley Bank brit ügyfeleinek „működési likviditási és készpénzigényét”.

Március 10-én a Bank of England (BoE) leállította az SVB fiókjainak működését, mondván, hogy a bank „korlátozott mértékben van jelen” az Egyesült Királyságban, és nem rendelkezik a pénzügyi rendszert támogató „kritikus funkciókkal”.

A több mint 200 brit technológiai cég alapítói és vezérigazgatói számára aláírt levélben azonban azt állították, hogy számos fintech cég az SVB-n keresztül irányította valamennyi banki műveletét, és „ezért azonnal csődeljárás alá kerül, hacsak nem történik megelőző intézkedés”.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin befektetők pánikba, mindenki retteg a hétfői naptól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!