A Bank of London ajánlatot tesz a SVB brit részlegére

-

A globális elszámolóbank vezeti azt a magántőke-befektetési társaságokból álló konzorciumot, amely az SVB brit ágának megvásárlására törekszik.

A Bank of London globális elszámolóintézet hivatalos ajánlatot nyújtott be a Silicon Valley Bank brit leányvállalatának megvásárlására – derül ki a Reuters által március 12-én nyilvánosságra hozott közleményből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közlemény szerint a vásárlásra egy magántőke-befektetési cégekből álló konzorcium törekszik:

„A The Bank of London által vezetett, vezető magántőke-társaságokból álló konzorcium megerősíti, hogy hivatalos ajánlatot nyújtott be Őfelsége Kincstárának, a Bank of England prudenciális szabályozó hatóságának és a Silicon Valley Bank UK igazgatótanácsának”.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy más brit pénzintézetek is hasonló lépéseket fontolgatnak, köztük a SoftBank tulajdonában lévő OakNorth Bank hitelező.

Az Abu Dhabi Investment vehicle ADQ szintén érdeklődött az SVB ága iránt.

Az SVB összeomlásában érintett startupok és technológiai cégek megmentésére tervet dolgoztak ki a brit hatóságok.

A vészhelyzeti terv számos vállalkozás számára készpénzes mentőövet tartalmaz majd.

Rishi Sunak miniszterelnök elmondta, hogy a kormány „gyors ütemben” dolgozik azon, hogy a következő órákban elkészüljön a terv, amely biztosítja a Silicon Valley Bank brit ügyfeleinek „működési likviditási és készpénzigényét”.

Március 10-én a Bank of England (BoE) leállította az SVB fiókjainak működését, mondván, hogy a bank „korlátozott mértékben van jelen” az Egyesült Királyságban, és nem rendelkezik a pénzügyi rendszert támogató „kritikus funkciókkal”.

A több mint 200 brit technológiai cég alapítói és vezérigazgatói számára aláírt levélben azonban azt állították, hogy számos fintech cég az SVB-n keresztül irányította valamennyi banki műveletét, és „ezért azonnal csődeljárás alá kerül, hacsak nem történik megelőző intézkedés”.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin befektetők pánikba, mindenki retteg a hétfői naptól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!