A Bitcoin befektetők pánikba, mindenki retteg a hétfői naptól

-

Miközben a kriptopiac a bankok hétfői újraindulásával járó bizonytalansággal küzd, a Bitcoin finanszírozási rátái az év kezdete óta először fordultak negatívba, derült ki a CryptoQuant adataiból.

A bitcoin piacát a Silicon Valley Bank saga kezdete óta negatív hangulat jellemzi a CryptoQuant munkatársa, Jay Bot szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek eredményeképpen a finanszírozási ráták idén először fordultak negatívba, és hasonló szinteket értek el, mint amikor az FTX 2022 novemberében összeomlott.

A finanszírozási kamatlábak azok a díjak, amelyeket a kereskedők a határidős piacokon a pozíciók tartásáért fizetnek.

Amikor a finanszírozási ráta negatívvá válik, a kereskedők többet fizetnek a hosszú pozíciók tartásáért, mint a rövid pozíciókért.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

A BTC eddigi hétvégi teljesítményének láncbeli értékelése megerősítette, hogy a befektetők kiszálltak a kereskedési pozíciókból.

A Santiment adatai a BTC Age Consumed metrikában március 11-én a korai kereskedési órákban kiugró értéket mutattak.

A befektetők bizalma a kereskedési nap előrehaladtával csökkent, ami a BTC árfolyamának csökkenését okozta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy eszköz Age Consumed metrikájának megugrása azt jelzi, hogy sok korábban tétlen token kerül átadásra a címek között.

Ez arra utal, hogy hirtelen és erőteljes változás következett be a hosszú távú tulajdonosok viselkedésében, akik jellemzően arról ismertek, hogy óvatos döntéseket hoznak.

A HODL-ek és a tapasztalt kereskedők arról ismertek, hogy megfontoltan cselekszenek, ezért a szunnyadó érmék megnövekedett aktivitása gyakran egybeesik a piaci feltételek jelentős változásaival.

Sőt, az Age Consumed kiugrása, amelyet árcsökkenés követ, mint ahogyan itt is történt, egy helyi csúcs kialakulását jelzi, amely gyakran egy árcsökkenési időszak kezdetét jelzi.

Forrás: santiment.net

Továbbá, ahogy a BTC árfolyama március 11-én esett, a Santiment adatai szerint a tőzsdei beáramlás emelkedett.

Általában az ismert tőzsdei tárcákba érkező érmék számának növekedése közvetlenül egy lokális csúcs előtt széleskörű eladást jelezhet.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Néha ez az eladás túl hirtelen és jelentős lehet a bikák számára, hogy kezelni tudják. Ez azonban a BTC esetében nem volt semmi szokatlan.

Forrás: santiment.net

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!