A Bitcoin befektetők pánikba, mindenki retteg a hétfői naptól

-

Miközben a kriptopiac a bankok hétfői újraindulásával járó bizonytalansággal küzd, a Bitcoin finanszírozási rátái az év kezdete óta először fordultak negatívba, derült ki a CryptoQuant adataiból.

A bitcoin piacát a Silicon Valley Bank saga kezdete óta negatív hangulat jellemzi a CryptoQuant munkatársa, Jay Bot szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek eredményeképpen a finanszírozási ráták idén először fordultak negatívba, és hasonló szinteket értek el, mint amikor az FTX 2022 novemberében összeomlott.

A finanszírozási kamatlábak azok a díjak, amelyeket a kereskedők a határidős piacokon a pozíciók tartásáért fizetnek.

Amikor a finanszírozási ráta negatívvá válik, a kereskedők többet fizetnek a hosszú pozíciók tartásáért, mint a rövid pozíciókért.

bitcoin

Forrás: cryptoquant.com

A BTC eddigi hétvégi teljesítményének láncbeli értékelése megerősítette, hogy a befektetők kiszálltak a kereskedési pozíciókból.

A Santiment adatai a BTC Age Consumed metrikában március 11-én a korai kereskedési órákban kiugró értéket mutattak.

A befektetők bizalma a kereskedési nap előrehaladtával csökkent, ami a BTC árfolyamának csökkenését okozta.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy eszköz Age Consumed metrikájának megugrása azt jelzi, hogy sok korábban tétlen token kerül átadásra a címek között.

Ez arra utal, hogy hirtelen és erőteljes változás következett be a hosszú távú tulajdonosok viselkedésében, akik jellemzően arról ismertek, hogy óvatos döntéseket hoznak.

A HODL-ek és a tapasztalt kereskedők arról ismertek, hogy megfontoltan cselekszenek, ezért a szunnyadó érmék megnövekedett aktivitása gyakran egybeesik a piaci feltételek jelentős változásaival.

Sőt, az Age Consumed kiugrása, amelyet árcsökkenés követ, mint ahogyan itt is történt, egy helyi csúcs kialakulását jelzi, amely gyakran egy árcsökkenési időszak kezdetét jelzi.

Forrás: santiment.net

Továbbá, ahogy a BTC árfolyama március 11-én esett, a Santiment adatai szerint a tőzsdei beáramlás emelkedett.

Általában az ismert tőzsdei tárcákba érkező érmék számának növekedése közvetlenül egy lokális csúcs előtt széleskörű eladást jelezhet.

Néha ez az eladás túl hirtelen és jelentős lehet a bikák számára, hogy kezelni tudják. Ez azonban a BTC esetében nem volt semmi szokatlan.

Forrás: santiment.net

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!