Robert Kiyosaki, komoly figyelmeztetést intéz a pénzügyi világhoz

-

A pénzügyi tudatosság kiemelkedő szakértője, a „Rich Dad, Poor Dad” című klasszikus könyv szerzője, Robert Kiyosaki az X közösségi médiaplatformon megszólította követőinek seregét, hogy komoly figyelmeztetést intézzen hozzájuk.

Kiyosaki híres a közelgő gazdasági összeomlásról szóló jóslatairól, amelyben a világ zászlóshajójának számító kriptovalutát, a bitcoint, valamint az aranyat és az ezüstöt kezdte dicsérni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindhármat biztonságos menedékként kezeli, amelyek ára a közeljövőben valószínűleg az egekbe fog szökni.

Robert Kiyosaki figyelmeztetése a gazdaságról

Kiyosaki figyelmeztette a közösséget, hogy az Egyesült Államok jelenleg „nagyon durva gazdasági helyzetbe kerül”.

Figyelmeztette követőit a „hamis nyereségek” üldözésétől is. „Maradjanak erősek, tanuljanak tovább, legyenek bátrak” – tette hozzá.

A pénzügyi guru köszönetet mondott az őt az X platformon követő 2,4 millió emberének is a támogatásukért és a visszajelzéseikért.

Kiyosaki kiemeli a Bitcoint, miközben a részvények zuhannak

A hét elején a „Rich Dad, Poor Dad” szerzője a Bitcoin, az arany és az ezüst fontosságát hangsúlyozta, mivel a hagyományos eszközök folyamatosan veszítenek az értékükből.

A részvényekhez, kötvényekhez, befektetési alapokhoz és ETF-ekhez képest a Bitcoin továbbra is erős – tweetelte.

A fent említett könyvére hivatkozva Kiyosaki megnevezte azokat a területeket, amelyek biztosíthatják az állandó pénzáramlást: bérlakások, olaj, élelmiszertermelés.

Azt is javasolta, hogy ahelyett, hogy „ál USD-t” spórolnának, inkább fektessék be Bitcoinba, aranyba és ezüstbe.

A többi pénzügyi eszközt „hamis eszközöknek” nevezte. A Bitcoin, az arany és az ezüst azonban – jelentette ki – „élethosszig tartó pénzügyi biztonságot és szabadságot” nyújt.

Az amerikai államadósság folyamatosan nő, ez az üzemanyag a BTC számára, véli Kiyosaki

Az év elején Robert Kiyosaki három fő okot nevezett meg, amelytől azt várja, hogy a Bitcoin árfolyamát felfelé hajtja.

Az első a márciusi amerikai bankválság volt, amikor több nagy bank összeomlott, köztük a Silvergate, a Signature Bank, a Silicon Valley Bank és még néhány más bank.

A másik ok, amiért a BTC idei szárnyalását várta, a BRICS-országok vezetőinek augusztusi dél-afrikai találkozója volt, ahol megvitatták egy aranyfedezetű valuta esetleges bevezetését, amely a belső kereskedelmükben felváltaná az amerikai dollárt, hogy csökkentsék az amerikai fiat valutától való függőséget.

A harmadik tényező, amelyet Kiyosaki említett, az amerikai államadósság gyors növekedése volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Idén az adósság elérte a 31,4 billió dollárt, majd az amerikai kormány jóváhagyta az „adósságplafon feloldását”.

Nemrégiben arról számoltak be, hogy az elmúlt negyedévben az USA 1 billió dollárt kölcsönzött, így rövid időn belül óriási mértékben bővült az államadósság.

Ebben és a következő negyedévben további 1,5 billió dollárt terveznek felvenni.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek emelkedni fognak a jövő héten- Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), VeChain (VET)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!