Robert Kiyosaki, komoly figyelmeztetést intéz a pénzügyi világhoz

-

A pénzügyi tudatosság kiemelkedő szakértője, a „Rich Dad, Poor Dad” című klasszikus könyv szerzője, Robert Kiyosaki az X közösségi médiaplatformon megszólította követőinek seregét, hogy komoly figyelmeztetést intézzen hozzájuk.

Kiyosaki híres a közelgő gazdasági összeomlásról szóló jóslatairól, amelyben a világ zászlóshajójának számító kriptovalutát, a bitcoint, valamint az aranyat és az ezüstöt kezdte dicsérni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindhármat biztonságos menedékként kezeli, amelyek ára a közeljövőben valószínűleg az egekbe fog szökni.

Robert Kiyosaki figyelmeztetése a gazdaságról

Kiyosaki figyelmeztette a közösséget, hogy az Egyesült Államok jelenleg „nagyon durva gazdasági helyzetbe kerül”.

Figyelmeztette követőit a „hamis nyereségek” üldözésétől is. „Maradjanak erősek, tanuljanak tovább, legyenek bátrak” – tette hozzá.

A pénzügyi guru köszönetet mondott az őt az X platformon követő 2,4 millió emberének is a támogatásukért és a visszajelzéseikért.

Kiyosaki kiemeli a Bitcoint, miközben a részvények zuhannak

A hét elején a „Rich Dad, Poor Dad” szerzője a Bitcoin, az arany és az ezüst fontosságát hangsúlyozta, mivel a hagyományos eszközök folyamatosan veszítenek az értékükből.

A részvényekhez, kötvényekhez, befektetési alapokhoz és ETF-ekhez képest a Bitcoin továbbra is erős – tweetelte.

A fent említett könyvére hivatkozva Kiyosaki megnevezte azokat a területeket, amelyek biztosíthatják az állandó pénzáramlást: bérlakások, olaj, élelmiszertermelés.

Azt is javasolta, hogy ahelyett, hogy „ál USD-t” spórolnának, inkább fektessék be Bitcoinba, aranyba és ezüstbe.

A többi pénzügyi eszközt „hamis eszközöknek” nevezte. A Bitcoin, az arany és az ezüst azonban – jelentette ki – „élethosszig tartó pénzügyi biztonságot és szabadságot” nyújt.

Az amerikai államadósság folyamatosan nő, ez az üzemanyag a BTC számára, véli Kiyosaki

Az év elején Robert Kiyosaki három fő okot nevezett meg, amelytől azt várja, hogy a Bitcoin árfolyamát felfelé hajtja.

Az első a márciusi amerikai bankválság volt, amikor több nagy bank összeomlott, köztük a Silvergate, a Signature Bank, a Silicon Valley Bank és még néhány más bank.

A másik ok, amiért a BTC idei szárnyalását várta, a BRICS-országok vezetőinek augusztusi dél-afrikai találkozója volt, ahol megvitatták egy aranyfedezetű valuta esetleges bevezetését, amely a belső kereskedelmükben felváltaná az amerikai dollárt, hogy csökkentsék az amerikai fiat valutától való függőséget.

A harmadik tényező, amelyet Kiyosaki említett, az amerikai államadósság gyors növekedése volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Idén az adósság elérte a 31,4 billió dollárt, majd az amerikai kormány jóváhagyta az „adósságplafon feloldását”.

Nemrégiben arról számoltak be, hogy az elmúlt negyedévben az USA 1 billió dollárt kölcsönzött, így rövid időn belül óriási mértékben bővült az államadósság.

Ebben és a következő negyedévben további 1,5 billió dollárt terveznek felvenni.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek emelkedni fognak a jövő héten- Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK), VeChain (VET)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!